Azért akarja mégis piacra dobni az AirPowert az Apple, mert az új mobilján már valószínűleg nem lesz fizikai port.

Jon Prosser a napokban újabb és újabb információkat ásott elő az Apple egyik, korábban már hivatalosan is elkaszált termékéről. A jelek szerint az Apple újraindította az AirPower vezeték nélküli töltőpad fejlesztési munkálatait. Miután 1,5 év alatt sem sikerült korábban megoldani a túlmelegedési gondokat, most újult lendülettel oldanák meg a feladatot.

Állítólag azért, mert az Apple elérkezettnek látja az időt arra, hogy fizikai csatlakozó nélkül adjon ki iPhone-t. Felelőtlenség lenne ugyanakkor kizárólag vezeték nélküli töltéssel feltankolható iPhone-t piacra dobni, ha nincs is töltőpadja hozzá a gyártónak.

Forrás: AndroidPIT

Prosser további konkrétumokat nem említett, de amikor kiderült, hogy EU kötelezővé akarja tenni az USB-C használatát, az egyértelmű volt, hogy az Apple nem menne ebbe az irányba, és inkább teljesen leszámolna a fizikai csatlakozóval. A jelek szerint már az iPhone 12 Pro megjelenésekor.

Állítólag az AirPower lényege az lenne, hogy az egymást fedő tekercseknek hála bárhová lerakható az iPhone, az Apple Watch vagy az AirPods, a töltés mindegyiken elindul. Eddig viszont állandóan túlmelegedett a rendszer, ami nem szerencsés, hiszen a technológia legnagyobb negatívuma eleve a túlzott melegedés, ami nincs jó hatással az akkura.