Kitalálták a zenélő szappanadagolót

deeplocal scrubber szappanadagoló
Húsz másodpercig zenél a Scrubber szappanadagoló
Vágólapra másolva!
A használatával egyszerűbb 20 másodpercen át kezet mosni.
Vágólapra másolva!

Mint mostanra valószínűleg mindenki jól az eszébe véste, a koronavírussal való megfertőződés elleni egyik legjobb védekezési mód az arc megérintésének elkerülése, továbbá a gyakori és alapos kézmosás. Az utóbbi alatt az Egészségügyi Világszervezet szerint egy legalább 20 másodperces, a kézfejek egész felületére kiterjedő, szappanos tisztítást kell érteni, ám ez persze sokak türelmét próbára teszi.

Húsz másodpercig zenél a Scrubber szappanadagoló Forrás: Deeplocal

A Deeplocal dizájncég a jelek szerint jelentős mennyiségű szabadidővel rendelkező munkatársai most megoldották a problémát: okos szappanadagolót terveztek, ez a pumpa lenyomását követően húsz másodpercen keresztül részleteket játszik le az olyan dalokból, amelyeket a kézmosók az elmúlt egy hétben hallgattak a Spotify zenestreamelőben.

A zenehallgatás elviselhetőbbé teszi a hosszas kézmosást.

A cég megosztotta Scrubber névre keresztelt eszköz elkészítésének teljes menetét a GitHubon, a szükséges hardverek és segédeszközök listája, továbbá a vezérléshez használt szoftveres komponens is megtalálható a linkelt oldalon.

A projekt költségét 30 dollárra, körülbelül 10 ezer forintra becslik, de persze a forrasztópákához hasonló eszközök hiánya, vagy épp a Spotify Premium-előfizetés megdobhatja az árat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!