Nem csúsznak a Firefoxok

mozilla firefox
Vágólapra másolva!
Viszont lassulhat az új funkciók bevezetése.
Vágólapra másolva!

A Chrome és az Edge kiadási ütemterveinek megváltozása után most a Mozilla is megszólalt, hogy az otthonról dolgozós üzemmódra való átállásnak milyen hatásai lesznek a Firefoxra. A jelenlegi álláspont szerint egyelőre aránylag kevés, szokás szerint négyhetente jönnek majd belőle a főverziók, a Firefox 75 április hetedikén jelenik majd meg, egy napon a Chrome 81-gyel.

A kép csak illusztráció Forrás: Julia Buchner / Flickr

A Mozilla szerint ettől függetlenül az új funkciók elérhetővé tétele lelassulhat, továbbá a potenciálisan problémákat okozni képes, már többé-kevésbé elkészült fejlesztések bekapcsolása is csúszhat; inkább tovább tesztelik azokat, nehogy gondot okozzanak, most különösen nehéz volna reagálni a váratlan vészhelyzetekre.

A vírus kapcsán az érdekesebb kérdés, hogy vajon okoz-e csúszást a Firefox for Android teljesen megújult, következő generációs változatának a fejlesztésében.

A Mozilla valamikor a nyáron szerette volna elérhetővé tenni az első stabil változatát, miután a jelenlegi stabil főverzióhoz (68) már hónapok óta csak kisebb hibajavításokat és biztonsági frissítéseket ad ki.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!