A vártnál is jobban sikerült a Ryzen 9 4900HS processzor.

Hétfőn piacra kerültek az első AMD Zen 2 architektúrás magokat használó, Ryzen 4000 processzorokkal szerelt laptopok. Előre is tudni lehetett, hogy az új termékeivel az AMD alaposan be fog fűteni az Intel talpa alá, azonban a Ryzen 9 4900HS csúcsmodellel szerelt laptopok még így is nagy meglepetést okoztak, konkrétan verik az Intel Core i9-9980HK modellel szerelt riválisaikat.

AMD Ryzen 9 4900HSForrás: AMD

A mérések alapján a két processzor az egyszálas teljesítmény tekintetében egy szinten van, a többszálas futtatói teljesítményben pedig az AMD terméke határozottan lepipálja az Intel megoldását. Ettől függetlenül az AMD győzelmét a fogyasztás és a hőtermelés önti betonba: a Ryzen 9 4900HS csúcsterhelés olyan 40 százalékkal is kevesebbet fogyaszthat, miközben kontrollált marad a hőmérséklete.

Mivel sokkal kisebb teljesítményű hűtés is elég a Ryzennek, így meglehetősen karcsú laptopokban is képes a maximumot nyújtani, miközben a rivális Core i9 csak vaskos és nehéz gépekbe építhető be, és idővel még azokban is muszáj visszavennie a tempóból a melegedés miatt.

Ilyen még nem volt: az AMD lepipálta a csúcskategóriás laptopok piacán az Intelt.

AMD Ryzen 9 4900HS specifikációk:

  • Zen 2 mikroarchitektúra, 7 nm
  • 8 mag / 16 futtatói szál
  • 3,0 – 4,3 GHz órajel
  • Radeon RX Vega 8 integrált videovezérlő
  • DDR4 3200 MHz / LPDDR4 4266 MHz memória támogatása
  • alapértelmezett TDP: 35W

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!