Elnézést kért a Zoom csevegő ügyvezetője

mobilozás videochat videocsevegés
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
A következő hónapokat a hibák javítására szenteli a cég.
Vágólapra másolva!

Akad néhány nyertese is a koronavírus-járványnak, az elmúlt hetekben a vállalati videokonferenciázásra szánt Zoom csevegő hússzorosára tudta növelni az aktív felhasználóinak számát, jelenleg 200 millióan használják a kollégáikkal, családtagjaikkal, ismerőseikkel való kapcsolattartásra. Ennek következtében hirtelen az újságírók és a biztonsági kutatók is rávetették magukat, és bizony fény derült néhány problémára.

A kép csak illusztráció Forrás: Andrea Piacquadio / Pexels

Az elmúlt hetekben a Zoom fontosabb gondjai közé tartozott, hogy illetéktelenek be tudtak csatlakozni a nyilvános hívásokba, egyesek kontaktlistáiban akár több száz ismeretlen személy is megjelent, az iOS-es app egy darabig információkat küldözgetett a Facebooknak. Ezek mellett számos biztonsági hibát felfedeztek benne, a végponttól végpontig tartó titkosítással való hencegése pedig konkrétan a megtévesztő reklámozás kategóriába tartozott.

Mindezek után Eric S. Yuan ügyvezető igazgató most egy blogbejegyzésben elnézést kért a ballépésekért. Állítása szerint a problémák egy része abból fakadt, hogy az új felhasználók jókora hányada nem olyan körülmények között használja a Zoomot, mint amilyen helyzetekre az tervezve lett, a magánszféra védelmével és biztonsággal kapcsolatos gondokat pedig őszintén sajnálja.

Éppen ezért is a következő 90 napban teljesen leállította az új funkciók fejlesztését, helyette a programozók külső szakértők bevonásával működési hibákat és sérülékenységeket fognak keresni és javítani. Yuan emellett megköszönte a különféle problémákat felfedezett egyének eddigi munkáját is.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!