A vártnál több LG okostévére jön a HomeKit és az AirPlay 2

LG UM7450, LCD, tévé, okostévé, teszt
Vágólapra másolva!
Pár 2018-as modellen is elérhetőek lesznek a funkciók.
Vágólapra másolva!

Jó hírrel szolgált egyes 2018-as évjáratú LG okostévék gazdáinak a MacRumors, a gyártó eredeti tájékoztatásával ellentétben bizonyos modellekre mégis megérkezik az Apple AirPlay 2 és Apple HomeKit kompatibilitást hozó frissítés. Eredetileg arról volt szó, hogy csak a tavalyiak kapják meg utólag az újdonságokat.

A kép csak illusztráció Forrás: LG

Az AirPlay 2 egy vezeték nélküli adatközvetítési protokoll, amely lehetővé teszi az iPhone, iPad és Mac eszközökről a videók, zenék, podcastek és hasonló médiaállományok közvetlen átstreamelését a televíziókra.

A HomeKit támogatásával az eszközök bekapcsolhatóak az Apple okosotthonos véráramába, így a Sirinek hangparancsokat adva például ki- és bekapcsolhatóak, állítható a hangerejük, váltogatni lehet a különböző portjaikba bedugott bemeneti források (beltéri egység, külső lejátszóeszköz, játékkonzol és egyebek) között.

A támogatási dokumentum szerint a váratlan funkciófrissítés idén októberig fog megérkezni a megfelelő, 2018-as modellekre.

Az LCD panelesek közül az olyanok kapják majd meg, amelyek típusnevében megtalálható az „SK" vagy az „UK" jelzés, az OLED kijelzősök közül pedig a „B8"–„Z8" szériásokra érkeznek majd meg az újdonságok.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!