Segítene az éttermeknek a Google Térkép

2020.04.07. 10:07

Egyszerűbb lesz megtalálni a kiszállítást vállalókat.

A koronavírus-járvány miatt az elsők között elesett ágazatok egyike a vendéglátás volt, a különleges intézkedések miatt és a vendégek hiányában többek közt az éttermek is bezártak. Ennek ellenére továbbra is igény van a szolgáltatásaikra, rengetegen kívánnak tőlük vásárolni, csak el kell valahogy indítaniuk a házhoz szállítási szolgáltatást, és persze a vevők tudtára kell adniuk a lehetőséget.

A kép csak illusztrációForrás: AFP/Josep Lago

Ezt persze sok esetben könnyebb mondani, mint megtenni, ám a Google most segítséget kíván nyújtani a házhoz szállítást kínáló éttermeknek, és persze a közönségüknek a Térkép szolgáltatáson keresztül. Az első körben látszólag az Egyesült Államokban, Kanadában, Franciaországban és Olaszországban aktiválni kezdett fejlesztés lényege, hogy a térkép felső részén megjelenik egy gomb, amire rákattintva vagy rákoppintva megjelennek a kiszállítást végző cégek.

Egyszerűbb lesz megtalálni a kiszállítást is vállaló éttermeket a Google TérképenForrás: PhoneArena

Közvetlenül a Térképből ételt rendelni jó eséllyel nem tudnak majd az érdeklődők, ám az étterem neve ismeretében már nem nagy ügy kideríteni egy internetes kereséssel, hogy miként fogadják a rendeléseket.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!