Feltűnő újítást hozott a Firefox 75

mozilla firefox 75 böngésző
Megújult címmezőt hozott a Firefox 75
Vágólapra másolva!
Nem mindenkinek fog tetszeni az új címmező.
Vágólapra másolva!

Megjelent számítógépekre a világ immáron csak harmadik legnépszerűbb böngészőjének legújabb kiadása. A Firefox 75 nem hozott túlságosan sok újdonságot, ez a koronavírus-járvány miatt jó eséllyel a következő néhány főverzióra is igaz lesz, azonban az egyetlen komoly változtatása rendkívül feltűnő: máshogy néz ki a címmező.

Megújult címmezőt hozott a Firefox 75 Forrás: Origo

A Mozilla szerint az új címmező tartalma jobban látható a kisebb méretű laptopkijelzőkön, a puszta belekattintáskor megjelennek a leggyakrabban elért webhelyek, a keresési javaslatokban pedig feltűnhetnek a böngésző gyakori problémáival kapcsolatos megoldási javaslatok.

A gyakorlatban nem sok minden változott, viszont a kinyitott címsáv régi verziója gond nélkül belesimult a böngésző általános dizájnjába, míg az új kinézet határozottan tolakodó, ami nem mindenkinek fog tetszeni.

Az új címsávon túl a Firefox 75 háttérbeli biztonsági fejlesztéseket is hozott, plusz a fejlesztők újabb lépést tettek afelé, hogy idővel be tudják kapcsolni az Intel grafikus vezérlőin a weblapok felületét leképező, sokkal jobb teljesítményű WebRender komponenst.

Windowson és macOS-en a már telepített Firefoxok maguktól frissülnek a legújabb változatra, míg Linuxon a csomagfrissítőn keresztül lehet átváltani az aktuális kiadásra. A böngésző telepítőkészlete a hivatalos webhelyről és az ORIGO Szoftverbázisról is letölthető.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!