Megint a PC-s játékosokra kacsintgat a Microsoft

microsoft xbox game bar játéksáv videojáték
Mostantól bárki készíthet widgeteket a Játéksávba
Vágólapra másolva!
Jönnek a mások által készített widgetek a Játéksávba.
Vágólapra másolva!

Évek óta dolgozik a számítógépes gamerek rég elveszített szimpátiájának megszerzésén a Microsoft, a DirectX grafikus programozási felület fejlesztésén, a játékainak számítógépekre való kiadásán, továbbá az Xbox Game Pass for PC játékbérlő elindításán túl folyamatosan próbál játékosokat célzó funkciókat építeni a Windows 10-be.

Mostantól bárki készíthet widgeteket a Játéksávba Forrás: Microsoft

Az egyik talán legérdekesebb fejlesztés a magyar nyelvű Windows 10-ben Játéksáv névre keresztelt Xbox Game Bar. Ezt a Win+G kombinációval, vagy gamepad használata esetén az Xbox/Home gomb lenyomásával lehet behozni.

Forrás: Microsoft

A játékok felett felbukkanó felületen például megtekinthető az idő, képernyőkép készíthető, videorögzítés indítható, állítható a hangszóró és a mikrofon hangereje, megnézhetőek egyes teljesítménnyel kapcsolatos metrikák, vezérelhető róla a Spotify, és chatelni lehet rajta az ismerősökkel.

Érthetetlen módon böngészős widgetet nem kínál, ennek a megléte esetén már most jobb volna például a Steam vagy az Origin felületeinél.

A Microsoft bejelentette, hogy a jövőben bármely fejlesztő képes lehet új widgeteket fejleszteni a Játéksávhoz, így drámaian kibővülhet annak a funkcionalitása. Ezeket a widgeteket a Játéksáv felületén megjelenő új menüpontban lehet majd böngészni és aktiválni, első körben az Intel, a Razer, továbbá az online streamelőszoftvert készítő Xsplit készít hozzá beépülőket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!