Nem szeretné, ha csúszna az iPhone 12 gyártása.

A The Washington Post beszámolója alapján a Foxconn drámai lépéseket tett a zhengzhoui gyárában az esetlegesen újból felbukkanó koronavírus terjedésének lassítása érdekében. A cég tartja magát a kínai kormány által kötelezően előírtakhoz, így például naponta méri a munkavállalók testhőmérsékletét, védőmaszkot biztosít számukra, nem használ ujjlenyomatot és kódbeütést igénylő azonosítást, és nem engedi őket szemtől szembe leülni az ebédlőben.

A kép csak illusztrációForrás: AFP/Antony Dickson

Ezeken túl a kérdéses gyárában a Foxconn húszfős csoportokba szervezte a munkásokat. A csoportok tagjai lényegében együtt léteznek: együtt dolgoznak, utaznak, élnek, esznek. QR-kódok beolvasásával naplózniuk kell, hogy hova ülnek le az étkezőben, a szálláshelyeik ajtaja előtt pedig le kell tenniük a köpenyeiket és táskáikat, hogy elvigyék azokat fertőtleníteni.

A lépéseknek köszönhetően a csoportok tagjai jó eséllyel csak egymást fertőzhetik meg, a mozgásuk tökéletes megfigyelése pedig lehetővé teszi a gyors kontaktkutatást.

Az extrém lépések érthetőek annak fényében, hogy újabb fertőzések esetén egy szempillantás alatt kicsúszhat a helyzet irányítása a cég kezéből. Ha ez megtörténik, akkor megint nagy leállásokra kényszerülhet, amelyeket minden áron el kíván kerülni, főleg mivel a belátható jövőben megkezdődhet az iPhone 12 mobilok tömeggyártása.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!