Bár jó kérdés, hogy mi szükség van a jelenleginél is többre.

Elérte az emojik világát is a koronavírus, azonban nem egy COVID-19 ikon képében. Az Unicode Consortium tájékoztatása szerint az eredeti tervekkel ellentétben idén már nem fogja bővíteni a szabványos emojikészletet, ugyanis az ikonötleteket önkéntesek adják be, a beérkezett javaslatokat pedig szintén önkéntesek és vállalati hozzájárulók bírálják el.

A kép csak illusztrációForrás: Imaginechina/Stringer

A bejelentés szerint a koronavírus-járvány miatt az emojik jóváhagyásában részt vevők egyre nagyobb tábora jelezte, hogy nincs ideje a szöveges üzenetek küldésekor használt ikonokkal bíbelődni. Bővítési ötleteket továbbra is fogad majd a szervezet, azonban az elbírálásokat felfüggesztette, következőre csak 2021-ben fog zsűrizést tartani.

Ezt azt jelenti, hogy a tavaly elfogadott emojik még megérkeznek majd idén a mobileszközökre és a chatalkalmazásokba, így a csevegők hamarosan tudnak majd például

vécépumpát, olívabogyót, továbbá hódot küldözgetni egymásnak.

Viszont a 2021-es évben nem jönnek majd új emojik, a jövő évben elfogadottak pedig csak 2022-ben válhatnak elérhetővé a chatelők számára.

Érdekességként az idei év második felében 117 új emoji jelenik meg a szabványos készletben, így 3304 darabosra bővül a repertoárja.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!