Facebook-okoskijelzők érkeznek a brit egészségügybe

facebook portal plus okoskijelző
Facebook Portal Plus
Vágólapra másolva!
A családtagokkal való kapcsolattartást könnyítenék meg.
Vágólapra másolva!

Nehézkes a koronavírus-járvány kellős közepén a kórházba került vagy idősotthonban lakó rokonokkal való kapcsolattartás. Az érintettek jókora tábora csak telefonon tud kapcsolatot teremteni a hozzátartozóival, a személyes látogatások mindenki jól felfogott érdekében tilosak.

Facebook Portal Plus Forrás: Facebook

A brit Országos Egészségügyi Szolgálat (NHS) bejelentette, hogy a probléma részleges megoldása érdekében kísérleti programot indít, amelynek keretében okoseszközökön keresztül történő videocsevegést kíván elérhetővé tenni az olyan páciensek és idősek számára, akik nem rendelkeznek videocsevegéshez megfelelő eszközökkel, vagy problémát jelent számukra azok használata.

Az NHS első körben a Facebookkal állapodott meg, Mark Zuckerberg cége 2050 darab Portal okoskijelzőt biztosít többek közt kórházak és idősotthonok számára.

Az eszközök segítségével a betegek és bentlakók könnyen videocseveghetnek a szeretteikkel és az ismerőseikkel a Messengeren és a WhatsAppon keresztül. Emellett persze az intézmények dolgozói számára is kapóra jöhetnek a kütyük, segíthetik a külső és belső információáramlást.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!