Elbaltázta a Galaxy A70 frissítését a Samsung

samsung galaxy a70
Samsung Galaxy A70
Vágólapra másolva!
Egyeseknél Android 10 helyett katasztrófát hozott a szoftver.
Vágólapra másolva!

A HMD Globalhoz hasonlóan az elmúlt napokban a Samsung is nagyon belelendült az Android 10-et hozó szoftverfrissítések kiadásába. Ugyan a cég szoftverei nem feltétlenül hibátlanok, azonban most egy rendkívül súlyos, a gyártó esetében szokatlan hibáról kezdtek el panaszkodni egyes Galaxy A70-nel rendelkezők: a frissítés teljesen kiütötte a mobiljaikat.

Samsung Galaxy A70 Forrás: Samsung

Az első beszámolók után a Samsung leállította a hibás frissítés terjesztését, a SamMobile forrásai szerint pedig gyorsan sikerült beazonosítani a hiba okát: a cég valamikor áttervezte az A70 nyomtatott áramköri lapját, az Android 10-es frissítésből pedig hiányzik az a kód, amely lehetővé teszi az operációs rendszer és a régi típusú alaplap töltésvezérlő egységének a kommunikációját.

A telefonok azért nem kapcsolnak be, mert az Android nem tudja lekérni az akkumulátoruk töltöttségi szintjét.

A tönkretett mobilokkal rendelkezők nem tehetnek mást, minthogy felveszik a kapcsolatot a Samsung szervizével a probléma megoldása érdekében. Ez a jelen körülmények között persze különösen bosszantó: a koronavírus-járvány a húsvéttal kombinálva a tökéletesen recept arra, hogy jó időre mobil nélkül maradjanak a pórul járt felhasználók, hacsak nem tudnak kölcsönkérni vagy előhalászni egy régit.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!