Csere lábkészletet is árul az Apple, különösen kedvező áron.

Soha nem voltak olcsók az Apple modern kori eszközei, azonban az elmúlt években látott, általános áremelést már a vállalat legnagyobb rajongóinak is nehezükre esik megvédeni. Ettől függetlenül a kínos árazás netovábbját az új Mac Pro asztali számítógéppel sikerült elérni, a gigantikus felbontású videók szerkesztéséhez, vagy éppen professzionális 3D grafikai munkákhoz ajánlott gép bruttó 2,25 millió forintnál kezdődik.

Apple Mac Pro (2019) és Apple Pro Display XDRForrás: Apple

Erre még lehet azt mondani, hogy a megcélzott közönsége számára valójában racionális összegről van szó, tekintve hogy ők maguk is óriási mennyiségű bevétel generálásához használják az eszközt. Viszont az már nehezen magyarázható, hogy a mellé ajánlott, a kijelző borításának típusától függően 1,9 millió vagy 2,25 millió forintos Apple Pro Display XDR csúcsmonitor mellé miért nem képes lábat vagy tartóállványt adni az Apple.

Aki nem a falnak támasztva kívánja használni a kétmilliós monitorát, az 390 ezer forint felárért kérhet hozzá tartóállványt, vagy 78 ezer forint pluszért egy falra rögzítéshez szükséges VESA-adaptert. Maga a VESA-kompatibilis tartókar vagy tartókeret külön vásárlandó tétel.

Az új iPhone SE bejelentésével párhuzamosan az Apple újból lecsapott a Mac Pro a jelek szerint bármiért bármennyit kifizetni képes és hajlandó, professzionális közönségére.

Apple Mac Pro kerékkészletForrás: Apple

Két régóta ígért kiegészítőt tett elérhetővé: a Mac Pro összekarcolódott lábait lecserélni szándékozóktól 120 ezer forintot kér az új lábkészletért, akik pedig a sima lábakat gurulós lábakra cserélnék a gépükön, azoknak 280 ezer forintot kell a pénztárnál hagyniuk a kerékkészletért.

Mindenki eljátszhat a gondolattal, hogy mit vásárolna a fenti összegekből Mac Pro lábkészlet és kerékkészlet helyett.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!