Kínában a OnePlus 8 mobilok is érezhetően olcsóbbak

Vágólapra másolva!
Ezúttal viszont nagyjából kimagyarázható az árkülönbség, ami persze így is sokakat bosszant.
Vágólapra másolva!

Az utóbbi hetekben egyre mérgesebbé váltak az eddig az ár-érték arányra is koncentráló mobilgyártók rajongói. A Huawei P40 Pro vételára még Google-appok nélkül is horrorisztikus magasságú, a Xiaomi Mi 10 Pro már az 1000 eurós ligában játszik, és a OnePlus 8 Pro és 949 eurótól indul Európában. Mi a közös még ezekben? Mindegyik készülék nagyságrendekkel (általában több száz eurónyi összeggel) olcsóbb Kínában. Nincs ez másképp a OnePlus 8 Pro készülékkel sem.

Forrás: oneplus

A OnePlus 8 és OnePlus 8 Pro kínai és amerikai árait a napokban több nagy oldal is összevetette, és arra jutott, hogy nagyjából 134 dollárral olcsóbb Kínában a két új mobil, mint Amerikában.

A OnePlus védelmére elmondható, hogy az árkülönbözet itt nem olyan nagy, mint a többi kínai gyártónál. A hazai piacra gyártott kínai termékek persze mindig olcsóbbak lesznek, ráadásul olyan adókkal és szállítási díjakkal sem kell számolni, mint az európai piacra szánt modelleknél. A reklámokkal és különböző ajánlatokkal megpakolt kínai kezelőfelületek is tovább csökkentik a helyi vételárakat – ettől függetlenül azonban egyre többen elégedetlenkednek, hogy ugyanaz a termék miért ennyivel drágább nyugaton.