Egy szerverre kerülnek a Call of Duty: Warzone csalói

call of duty warzone videojáték
Call of Duty: Warzone
Vágólapra másolva!
Közben pedig folyamatosan tiltja is őket az Infinity Ward.
Vágólapra másolva!

Ugyan a kompetitív online játékok mindegyike szenved a csalóktól, azonban a napokban jelentős médiafigyelmet kapott, hogy nagyon elszaporodtak a Call of Duty: Modern Warfare-ben és a Call of Duty: Warzone-ban. Ez azért keltett nagy érdeklődést, mert az utóbbi lehetőséget ad a konzolos és a számítógépes játékosok közös vetélkedésére: a csalóprogramok használatára csak PC-n van lehetőség, így a konzolosok ízelítőt kaptak az elszaporodott cheaterek okozta frusztrációból.

Call of Duty: Warzone Forrás: Activision

A játékokat jegyző Infinity Ward közölte, hogy folyamatosan dolgozik a csalások visszaszorításán, biztonsági javításokkal és a szűrési módszerek bővítésével próbálja lehetetlenné tenni vagy detektálni a cheatelést, plusz több erőforrást biztosított játékosok bejelentéseivel foglalkozó csapatok számára.

Ami a legérdekesebb lépés, hogy a rendszere mostantól a feltételezett csalókat közös szerverekre teszi, így együtt cheatelhetnek majd.

Az Infinity Ward néhány nappal ezelőtti tájékoztatása szerint a Warzone-ban mostanra 70 ezernél is több csalót tiltott le, bár a játék free to play üzleti modellje miatt ez nem túl hatékony, a cheaterek egy új felhasználói fiók regisztrálását követően vissza tudnak lépni a játékba.

Szintén fontos fejlesztés, hogy a játékosok a közeljövőtől a killcam képernyőn és néző módban is képesek lesznek jelenteni a csalókat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!