Valamiért a Google letett a funkció bevezetéséről.

Érdekes értesüléssel állt elő a napokban a TechCrunch, a kiadvány szerint a Google tavaly majdnem bevezetett egy olyan funkciót a webhelyek számára, amellyel az olvasóik egyszeri borravalókkal támogathatták volna a fennmaradásukat.

A kép csak illusztrációForrás: Porapak Apichodilok / Pexels

A Google által megerősített információk szerint a blogoknak, hírportáloknak, vagy egyéb kiadványoknak csak be kellett volna szúrniuk egy szkriptet a forráskódjaikba, mire megjelent volna egy adományzási gomb a felületeiken. Erre koppintva vagy kattintva az olvasóik 25 cent és 5 dollár (olyan 80-1650 forint) egyszeri borravalót küldhettek volna számukra a Google-fiókjukhoz párosított bankkártyájukon keresztül.

Egy ilyen rendszert a saját szakállukra is implementálhatnak a webhelyek, azonban a Google megoldása drámaian leegyszerűsítette volna a dolgukat, plusz a látogatók jókora táborának is kényelmesebbé tette volna a fizetést.

Sajnos a Google nem volt hajlandó elárulni, hogy miért tett le a rendkívül hasznos lehetőség bevezetéséről, azonban nem zárja ki, hogy valamikor a jövőben még visszatér a témára.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!