Így vihetünk egy kis színt az otthon töltött időbe webkamerák segítségével

kültéri, webkamera, Magyarország, állatok, tájak
A bekamerázott gólyafészek is nagyon izgalmas!
Vágólapra másolva!
Talán nem mindenki tudja, de Magyarországon rengeteg kültéri webkamera található, amelyek által közvetített képbe bárki belenézhet otthonából a számítógépe, monitora elől. Ezek között jó pár olyan akad, amely unalmas, de hasznos "műsort" ad, például parkolókat, vagy buszmegállókat, esetleg autópálya-szakaszokat mutat. Ám vannak olyanok is, amelyek kifejezetten érdekes, szórakoztató, és nem utolsó sorban igen látványos tartalmat közvetítenek.
Vágólapra másolva!

Ezek közül választottunk ki néhány igen figyelemre méltó darabot, amelyeket mi is évek óta kedvelünk, és rendszeresen felkeresünk. Mindenkinek csak javasolni tudjuk, hogy tegyen egy próbát velük! Ha pedig valamelyik elnyeri tetszését, keresse fel a környékét személyesen is, tegyen egy "igazi látogatást", ha véget ér a járványhelyzet miatt bevezetett kijárási korlátozás.

Parlament

Magyarország egyik legismertebb látványossága a Parlament és a Duna, úgyhogy természetesen van olyan webkamera is, amely ezt a valóban páratlan épületet mutatja a folyó partján. A kamerát úgy helyezték el, hogy a látképbe bekerüljön a Margit-híd és a Margit-sziget egy darabkája is.

Bármikor megnézhetjük a Parlamentet! Forrás: Origo

A látvány mesés, ezt nézve talán nem véletlen, hogy világszerte meglehetősen népszerű hazánk a turisztikai célpontok közt!
A webkamera képe IDE kattintva érhető el.

Kékestető

Magyarország legmagasabb hegyén három remek képminőséget produkáló webkamarát is elhelyeztek különböző irányokba fordítva. Ezek segítségével akkor is gyönyörködhetünk a pazar látványban, ha otthon kell kuksolnunk.

Kékestetőn is elhelyeztek néhány kamerát. Ha szerencsénk van, még állatokat is láthatunk. Forrás: Origo

Ha pedig van egy kis szerencsénk, akkor akár néhány erdei állatot is megleshetünk, télen pedig nézhetjük, ahogy embertársaink esnek-kelnek a sípályán.
A webkamera képe IDE kattintva érhető el.

Veszprém a magasból

Biztos, hogy Magyarország lakosai közül életükben csak kevesen jutnak el a veszprémi legendás toronyház, azaz a "húszemeletes" tetejére. Pedig a kilátás pazar innen, amiről bárki meggyőződhet, ha belekukkant az itt elhelyezett webkamera képébe. A lencséket pont a város pazar barokk sétálóutcájára irányították, így bármikor megnézhetjük, hogy mi is történik a város szívében.

A veszprémi látkép fantasztikus. Forrás: Origo

Egyébként ahhoz egyetlen pillantás is elég jó időben, hogy az ember azonnal útra akarjon kelni egy kis városnézésre, mert a paloták, múzeumok és a veszprémi vár remek hangulatot árasztanak.
A webkamera képe IDE kattintva érhető el.

Balatoni hangulat

Ha Ön is hamisítatlan balatoni hangulatra vágyik, akkor azt javasoljuk, nézzen bele a Tihanynál elhelyezett webkamera képébe! Nagyon jó pozícióban található ugyanis a ketyere, melynek látképébe a hullámzó víz, a kacsák mellett belefért a félsziget egy kis darabkája is az apátsággal.

A tihanyi kamera visszaadja a hamisítatlan balatoni hangulatot. Forrás: Origo

Talán ez az egyik leghangulatosabb "műsort" sugárzó hazai webkamera, mi kilőttük a tévére a képét, és egyből sokkal jobb lett a kedvünk. Ismét meg kellett állapítanunk, hogy Magyarország egyszerűen csodálatos.
A webkamera képe IDE kattintva érhető el.

Kiskörei halkamera

Kiskörén található Közép-Európa legnagyobb ökológiai folyosója - hallépcsője. Ez egy 1400 méter hosszú csatorna, amely megkerüli a duzzasztóművet, és így biztosít szabad vándorlási lehetőséget egész évben a halak számára a Tiszta-tó, illetve a vízlépcső alvízi folyószakasza között. A hallépcső vízszintszabályozó épületében alakítottak ki egy monitoring helyiséget, ahol egy ablakon keresztül követhető, hogy mi is történik a vízben, azaz láthatóak a vándorló halak. És itt elhelyeztek egy webkamerát is, amelynek révén az egész világról látható, hogy mi is történik itt.

A kiskörei hallépcső kamerája előtt mindig történik valami. Forrás: Origo

Őszintén elmondjuk, hogy ez az egyik kedvenc webkameránk mind közül, hiszen mindig történik valami érdekes. Órákon át el lehet nézegetni a műsort. Mint egy otthoni akvárium.
A webkamera képe IDE kattintva érhető el.

Bepillantás a madarak magánéletébe

Gólya

Ha valaki relaxációs tartalmat keres, annak bátran tudjuk javasolni a ságvári gólyafészekben elhelyezett webkamerát. Néha egészen nagy bulit csapnak a madarak, és látszik, hogy a családi élet ott sem mindig tökéletesen harmonikus. Az itt látható gólyafészek Somogy megyében, Ságváron az önkormányzat udvarán egy kéményen épült.

A bekamerázott gólyafészek is nagyon izgalmas! Forrás: Origo

A környékbeli rétek és vizes területek kitűnő táplálkozási lehetőséget biztosítanak a fehér gólyáknak!
A webkamera képe IDE kattintva érhető el.

Kuvik

Egy tiszalöki kuvikfészekben helyeztek el egy nagyfelbontású webkamerát, amelynek segítségével bárki egyszerűen betekinthet eme bagolyfaj mindennapjaiba.

A tiszalöki kuvikcsalád életébe is bepillantást nyerhetünk. Forrás: Origo

A cikk írásának pillanatában a tojó éppen kotlik a tojásain, de lehet, hogy mire Ön ezt elolvassa, már a kis kuviklurkók csinálják majd a műsort az odúban.
A webkamera képe IDE kattintva érhető el.

Bulizó elefántok

A Fővárosi Állat- és Növénykertben több webkamerát is elhelyeztek, amelyeken keresztül olyankor is nyomon követhető az állatok élete, mikor a létesítmény zárva van.

Az elefántok kifutója garantált szórakozással kecsegtet. Forrás: Origo

Található egy masina az elefántkifutó fölött is, így ha egy kis szerencsénk van, akkor gyönyörködhetünk a parádézó ormányosokban, és az állatkert büszkeségét, a kis Arun herceget is elcsíphetjük!
A webkamera képe IDE kattintva érhető el.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!