Megújult a DJI népszerű drónja

2020.04.30. 10:06

HyperLapse módban 8K-s videorögzítésre is képes.

Két és fél évvel a Mavic Air bemutatása után a kínai DJI leleplezte és előrendelhetővé tette a Mavic Air 2 nevű utódját. A főként vastag pénztárcával rendelkező hobbistáknak szánt termék érdemi előrelépés az elődjéhez képest, a 48 MP-es kamerájával HyperLapse módban akár 8K-s videó is rögzíthető, míg 4K módban 60 képkockás, Full HD módban pedig akár 240 képkockás sebességre is képes. A HDR-es videofelvételt is támogatja, ezt aktiválva 4K módban 30 a maximum képkockasebesség.

DJI Mavic Air 2Forrás: DJI

A Mavic Air 2 az ütközések elkerülése érdekében elől és hátul is rendelkezik akadályérzékelésre szánt szenzorokkal, alul pedig extra fényforrásokat kapott a sötétben való biztonságos landolás segítése céljából. Az automatikus objektumkövetési módja is fejlődött, hatékonyabban képes „rátapadni" a beállított tárgyakra vagy személyekre a kvadrokopter.

DJI Mavic Air 2Forrás: DJI

Az elődjéhez képest a drón kissé nagyobb és nehezebb, azonban 21 helyett már 34 perces repülési időre képes, és a távirányítója is reszeléseket kapott, vaskosabb lett, nem lóg ki belőle antenna. A bölcsőjébe okostelefont helyezve elvileg akár 10 km távolságból is nézhető valós időben a drón kamerájának képe.

A május közepén piacra kerülő DJI Mavic Air 2 már hazánkban is előrendelhető, a normál kiadása 299 990 forintba, míg az extra tartozékokkal ellátott Fly More Combo kiszerelése 379 990 forintba kerül.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!