Play Áruházzal jöhet az idei Huawei P Smart

huawei p smart 2020
Huawei P Smart (2020)
Vágólapra másolva!
Trükközve nyílhatott erre lehetősége a gyártónak.
Vágólapra másolva!

A német WinFuture beszámolója alapján a napokban bármikor bemutatkozhat a Huawei alsó-középkategóriás P Smart mobilcsaládjának 2020-as évjáratú tagja. Ebben alapvetően semmi meghökkentő sincs, ám a forrás szerint megtalálhatóak lesznek rajta a Google megszokott alkalmazásai, például a Play Áruház, a YouTube, a Gmail.

Huawei P Smart (2020) Forrás: WinFuture

Mint mostanra valószínűleg sokan hallották, a Kína és az Egyesült Államok között folyó adok-kapok miatt a Huawei a vadiúj tervezésű készülékeire nem telepítheti elő a Google alkalmazásait, csak az Android nyílt forráskódú változatát használhatja rajtuk. Emiatt például a felső kategóriás P40 családjának tagjain sem találhatóak meg az említett appok, a gyártó más szoftverekkel próbálja helyettesíteni azokat.

Ezek fényében hogyan lehetnek Google-appok az idei P Smarton? Sejthetően egy kiskaput kihasználva: amikor a Google jóváhagyja az appjai telepítését az eszközökre, akkor csak nagy vonalakban kötődik az általa kiadott licenc a konkrét készülékhez. A mobilgyártók képesek kisebb változtatásokat hozó, új variánsokat készíteni a termékeikből anélkül, hogy azokat újra jóvá kelljen hagyatniuk a Google-lel,

vonatkozik rájuk az eredeti telefon licence.

A jelek szerint ezt használta ki a Huawei, a tavalyi és az idei P Smart majdnem teljesen azonos: ugyanaz a 6,21"-es és 1080×2340 pixeles kijelző, 16 MP-es előlapi kamera, 13+2 MP-es hátlapi kamerarendszer, Hisilicon Kirin 710 rendszerlapka van benne.

Ettől függetlenül van némi különbség a két modell között: enyhén módosult a készülékház kinézete, 3 GB helyett 4 GB memória van benne, a háttértára pedig 64 GB helyett akár 128 GB is lehet.

A forrás szerint az új modell 200-220 euró, olyan 71-78 ezer forint körüli kártyafüggetlen áron kerülhet majd piacra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!