Több szempontból is érdekes a Xiaomi Mi 10 Lite Zoom

Vágólapra másolva!
A Mi 10 Youth európai változata lesz ez, ráadásul elsők között támogatja majd a Quick Charge 3+ gyorstöltést.
Vágólapra másolva!

A Xiaomi eléggé megvariálta a Mi 10-es készüléksorozatát, amely legutóbb a Mi 10 Youth nevű, ár-érték arányra sokkal jobban koncentráló, periszkópkamerás modellel egészült ki. Európába azonban ez sem ilyen néven jön, hanem Mi 10 Lite Zoomként.

Forrás: xiaomi

Mindez a Qualcomm jóvoltából derült ki. A cég nemrég mutatta be a prémium középkategóriás mobilokhoz szánt Quick Charge 3+ gyorstöltési rendszerét, ami sokkal gyorsabb és hűvösebb az eddigi technológiánál. 15 perc alatt ráadásul 0-ról 50 százalékra tölti az akkumulátort.

A bejelentéskor a Qualcomm elárulta, hogy a Xiaomi Mi 10 Lite Zoom elsők között támogatja ezt a Snapdragon 765G-hez kötődő gyorstöltési rendszert. Ilyen mobil viszont egyelőre nem létezik, a szakértők szerint azért, mert a Mi 10 Youth európai verziója még nem debütált. Hasonló átnevezési trükköket használt a Redmi mobiloknál is mostanában a Xiaomi, ráadásul Zoom verziós modellből is egyre több van. A Mi 10 Lite 5G 350 eurós vételárát figyelembe véve a Mi 10 Lite Zoom nagyjából 420 euróba kerülhet majd a régióban.