Böngészőből is futó, ingyenes játékok unalom ellen

játékok, böngésző, otthoni, munka, unalom, kígyó, doom
A Powerline.io egy multiplayer Snake.
Vágólapra másolva!
Aki valaha is dolgozott számítógépnél, az biztos ismeri az érzést, amikor a feladatok a feje fölé tornyosulnak: Halomban állnak a megválaszolatlan, megírandó e-mailek, az elkészítésre váró dokumentumok, a harciasan kaffogó táblázatok, adatbázisok, prezentációk vagy grafikai munkák. Ilyenkor az ember hajlamos sötéten, szürkén és szomorúan látni a világot, pedig ilyenkor is van kiút.
Vágólapra másolva!

Mi az Origo Techbázisnál tudjuk a megoldást, a gyógyszert: Játszani kell egy jót valamivel, akár csak néhány percig (ideális esetben órákon át, fütyülve a feladatokra), hiszen ez a fajta tevékenység a tapasztalataink szerint képes pikk-pakk átmosni az agyat, elterelni a figyelmet a gondokról, és így visszahozni az életkedvet.

A Powerline.io egy multiplayer Snake Forrás: Origo

Persze a legtöbb helyen nincs mód játékok telepítésére, de emiatt nem kell izgulni. Ma már van lehetőség arra, hogy közvetlenül a böngészőből, tehát egy internetcím beírása után azonnal játsszunk anélkül, hogy fel kellene telepíteni a szoftvert. A hab a tortán, hogy sokszor mindez totálisan ingyen van, tehát nem kell megvenni a programokat, és nincs szükség előfizetésre sem. Mostani válogatásunkban öt olyan oldalt gyűjtöttünk össze, ahonnan ilyen, ingyenes, egy kattintással elérhető játékok találhatóak, és arra is ügyeltünk, hogy ehhez ne kelljen a Flash technológiát engedélyezni, mert ez sok munkahelyen tiltott. Szóval ha nagyon unatkozik, vagy egyszerűen csak szeret játszani, akkor kattintson valamelyikre, megbánni biztos nem fogja, mi legalábbis mind a mai napig visszatérünk ezekhez néhány perces agykilazító szeánszokra!

Multiplayer Kígyó

Biztos sokan emlékeznek még a Nokia telefonok emblematikus játékára, a Snake-re, azaz Kígyóra. Ennek van ilyen formán, böngészőből elérhető verziója, ráadásul a készítők csavartak egyet a dolgon. Multiplayer módban megy a kígyózás ugyanis, azaz egyszerre több ember is csatangol ugyanazon a pályán, és próbálja növelni csúszómászóját pontok felfalásával. Ha pedig valaki egy másik kukacba ütközik, akkor neki annyi, kezdheti elölről a gyűjtögetést, a testét pedig felzabálhatják a többiek. A jobb felső sarokban végig látható az aktuális ranglista, láthatjuk, hogy hányadik leghosszabb a mi kígyónk egy adott pillanatban. Annyit még hozzátettek az eredetihez, hogy ha egy másik jószág mellett siklunk, akkor megnő a sebesség egy rövid időre, így könnyedén bevághatunk a rivális elé. Ennek következtében pedig komoly párbajok alakulhatnak ki. A tapasztalataink szerint a legritkább esetben sikerül túlélni pár percet, szóval hamar le lehet zavarni egy menetet. De vigyázat, a Powerline névre hallgató multiplayer kígyózás iszonyú addiktív!

A játék IDE kattintva érhető el!

Doom

Ezt nem kell nagyon magyarázni: Egy kattintás és máris lehet tolni a Doom legendás legelső részével.

Jól jön a Doom, ha felidegesítik a munkában Forrás: Origo

A mai szemnek már kicsit furcsa lesz, de megnyugtatunk mindenkit, egy vérforralóan unalmas értekezlet után, vagy egy problémás ügyféllel történő telefonbeszélgetés előtt nagyon jó hatással van a pszichére, ha teszünk egy rövid sétát a kies Phoboson, vagy a pokolban, hogy találkozzunk régi démoncimboráinkkal.

A játék IDE kattintva érhető el!

Flipper!

Egy jó kis flipper segít kilazítani az agyat, ezt elhiheti nekünk! A Playpager flipperjátéka pedig tökéletes szórakozást nyújt néhány percig! Szó sincs itt komoly grafikáról, vagy komolyan megtervezett pályákról, a hangsúly a hangulaton van, abban pedig ez a program egész jó! Nem kell hozzá semmit tenni, csak a linkre kattintani, a karok pedig a kurzornyilakkal mozgathatóak. Egyszerű, de nagyszerű!

A játék IDE kattintva érhető el!

Építsen birodalmat

Jelenleg az úgynevezett multiplayer birodalomépítő játékok korát éljük, hiszen rengeteg az ilyen nyílt világú program. Ezek között a szokásoknak megfelelően ipari mennyiségű a hulladék, használhatatlan próbálkozás, de van köztük jó pár ígéretes darab, és olyanok is, amelyeket nem kell letölteni, hanem szimplán böngészőből futtathatóak.

Az Elvenar a ma népszerű birodalomépítő játékok egyik zászlóshajója Forrás: Origo

Mi egy olyat választottunk ki az Elvenar személyében, amely ráadásul magyarul is kommunikál. A feladat pedig az, hogy felépítsünk egy fantasy környezetű királyságot, menedzseljük a gazdaságát, létrehozzunk egy hadsereget, szövetkezzünk másokkal, és hódítsunk. Nem kell vele feltétlenül sok időt tölteni, elég, ha valaki csak néhány óránként, vagy akár naponta ránéz néhány percig, a kis országa pedig ezalatt fejlődik annak rendje és módja szerint. Az Elvenar grafikája és irányítása is remek, vannak benne magyar klánok is, szóval minden adott a jó szórakozáshoz annak, aki kedveli a stratégiai játékokat.

A játék IDE kattintva érhető el!

Régen minden (játék) jobb volt

Utolsó ajánlatunk egy kakukktojás, hiszen a Classic Reload oldalon ipari mennyiségű régi játék böngészőben futtatható verziója található meg.

Hihetetlen klasszikusokkal üthetjük el az időt az akár az irodában is egyszerűen Forrás: Origo

Tehát ha megdobban a szíve a DOS, Commodore 64, Amiga, ZX Spectrum vagy Sega Genesis nevek hallatán, akkor ezt a honlapot Önnek találták ki. Iszonyú mennyiségű pazar klasszikus található meg itt, csupa legendás darab, amelyekre régen a nyálunkat csorgattuk, mikor az újságokban olvastunk róluk. Szóval aki egy kis magas színvonalú retróra vágyik, az kattintson bátran, nem fogja megbánni!

A játék IDE kattintva érhető el!

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!