Akár BOE kijelzőt is kaphat a Samsung Galaxy S21

Vágólapra másolva!
A jelentések szerint legalább az egyik modellbe beépíthetik a BOE képernyőjét.
Vágólapra másolva!

A Samsung Galaxy Book S sokakat meglepett, amikor kiderült, hogy Samsung helyett BOE gyártmányú TFT LCD-kijelzőt építettek bele. A Samsung elvégre előszeretettel használja a saját képernyőit mobilokban tévékben és minden egyéb termékében. A jelek szerint azonban a BOE értékes beszállítónak bizonyulhat még a Samsung számára is.

Forrás: phonearena

Dél-koreai jelentések és a DSCC piackutató cég forrásai szerint a Samsung a jövő évi Galaxy S21 csúcsmobilok legalább egyikébe BOE panelt épít majd. Ez elvileg 6,67 hüvelykes lesz, vagyis a tippek szerint a Galaxy S21+ verzióról lehet szó. Az oldalsó lekerekítés mértékével kapcsolatban csak találgatni lehet, de jelenleg mindenki úgy véli, a Samsung fokozatosan leszámol a lekerekített panelekkel (a kínai gyártók pedig pont most váltanak ezekre).

Szintén BOE panel kerülhet a Galaxy A91-be, és úgy néz ki, hogy az Apple iPhone 12 Pro modellek egy részébe is. Ez utóbbi azért nem meglepő, az Apple folyamatosan keresi a módját, hogy függetlenedjen a Samsungtól. A Samsungnak pedig azért kellhet BOE panel, mert a hírek szerint még annál is olcsóbban kapja meg, mint ha saját maga gyártaná. A Samsung paneleket pedig eladhatja másoknak, jobb áron. Mindez egyelőre persze csak találgatás.