Megjelent az új ThinkPad billentyűzet

lenovo thinkpad trackpoint keyboard ii billentyűzet klaviatúra
Lenovo ThinkPad TrackPoint Keyboard II
Vágólapra másolva!
Pöcökegeret is kínál a kompakt klaviatúra.
Vágólapra másolva!

A ThinkPad üzleti laptopok híresek a kiváló klaviatúráikról, így a Lenovo még hét évvel ezelőtt arra jutott, hogy elérhetővé teszi asztali számítógépekhez is a terméket. Most kissé frissítette a perifériát, elsőként az Egyesült Államokban került piacra a ThinkPad TrackPoint Keyboard II nevű utódja.

Lenovo ThinkPad TrackPoint Keyboard II Forrás: Lenovo

A dedikált numerikus billentyűzet nélküli modell nagy érdekessége, hogy megtalálható rajta a ThinkPad laptopokon megszokott pöcökegér; a kis piros kezelőszervvel vezérelhető az egérmutató, a lenyomásával pedig bal egérkattintás hajtható végre. Az egérgombok a szóköz billentyű alatt is megtalálhatóak.

Lenovo ThinkPad TrackPoint Keyboard II Forrás: Lenovo

Az új klaviatúrát vezeték nélküli használatra tervezték, Bluetooth segítségével párosítható a számítógépekhez és Android rendszerű mobileszközökhöz, bár opcionálisan lehetőség van az USB kábeles adatkapcsolat használatára. Elemek helyett beépített akkut használ, USB-C porton keresztül tölthető, normálnak mondható használat esetén olyan 2 hónapot bír egy töltéssel a telep.

A papíron tízmillió leütést túlélő gombokkal szerelt ThinkPad TrackPoint Keyboard II egyáltalán nem olcsó, a vállalat az USA-ban 100 dollárt, olyan nettó 32 ezer forintot kér érte.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!