Jön a Radeon a Samsung Exynos chipekbe

amd radeon rx 5000 navi gpu videokártya
Így néz ki az AMD Radeon RX 5000 szériás videokártyákat hajtó Navi grafikus processzor
Vágólapra másolva!
Kiszivárgott mérések alapján rendkívül erős a GPU.
Vágólapra másolva!

Nagy szenzációt keltett tavaly júniusban a hír, hogy partnerségre lépett a Samsung okostelefonokba, táblagépekbe és egyéb eszközökbe rendszerlapkákat tervező részlege és az AMD. Az üzlet keretében a dél-koreai cég meglicencelte a legújabb AMD Radeon videokártyákban és a következő generációs játékkonzolokban is használt RDNA grafikus architektúrát a rendszerlapkáiba.

A kép csak illusztráció Forrás: AMD

Közel egy évnyi csend után most izgalmas információk érkeztek a témában, a GFXBench adatbázisán keresztül mérési eredmények szivárogtak ki az első olyan Samsung rendszerlapkáról, amelyben már Radeon videovezérlő dolgozik.

A Radeon 181,8 képkockás sebességet ért el a Manhattan 3.1 teszten, így közel 13 százalékkal gyorsabbnak bizonyult a Qualcomm Snapdragon 865-ben lévő Adreno 650 grafikus vezérlőnél. Ami ennél érdekesebb, hogy az Aztec Normal és Aztec High teszteken 138,25 és 58 FPS-t produkált a Radeon,

azaz olyan háromszorosan pipálta le az Adrenót.

Ha minden jól megy, akkor az első Radeon videovezérlővel szerelt Samsung rendszerlapka 2021-ben válhat elérhetővé a boltok polcaira kerülő termékekben, talán a Samsung Galaxy S21 mobilcsaládban debütálhat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!