Egymillió VR-headsetet adhatott el a Half-Life: Alyx

half-life alyx videojáték valve
Half-Life: Alyx
Vágólapra másolva!
Drámaian kilőtt a kiegészítővel rendelkező gamerek száma.
Vágólapra másolva!

Egyes vélemények szerint a március végén csak számítógépekre megjelent Half-Life: Alyx lehet a virtuális valóság headsetek „gyilkos appja": a játék, amelynek köszönhetően a technológia széles körű terjedésbe kezdhet a gamerek körében. Még elválik, hogy ez a spekuláció mennyire bizonyul igaznak, de az biztos, hogy hálát mondhatnak érte a headsetek gyártói.

Half-Life: Alyx Forrás: Valve Software

A Road to VR szabadon elérhető statisztikák alapján úgy számolta, hogy áprilisban 950 ezerrel nőtt az olyan Steam-felhasználók száma, akik rendelkeznek a számítógépükre rádugott VR-headsettel. Ez masszívan nagyobb havi szintű növekedés, mint amit valaha mértek a Steam története során, a tipikus trendbe beleillő márciushoz képest háromszoros emelkedésről van szó.

Jelenleg a Steamet használók olyan 1,9%-a rendelkezik a számítógépére rádugott VR-headsettel, körülbelül 2,7 millió darab eszközről beszélünk.

Kontextusként a Road to VR három másik steames statisztikát hozott fel: Linuxról a gamerek 0,89%-a használja a Steamet, a macesek aránya 4,05 százalék, a nyolcnál több magos processzort használók pedig a felhasználói tábor 7,2 százalékát teszik ki.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!