Nem túl izmos a Samsung Galaxy Z Flip kamerája

Vágólapra másolva!
A DxOMark szerint a vételárat figyelembe véve nem méltó a készülékhez a kamerarendszer.
Vágólapra másolva!

A Samsung a Galaxy S20 mobilokkal együtt, néhány hónapja hozta el a piacra a Galaxy Z Flipet, amellyel más irányból közelítette meg az összehajtható mobilok világát. Ez inkább a trendi dizájnra alapozott a csúcshardverek és a könyvszerű formátum helyett. Ennek hála pedig a vételára is „kedvezőbb" lett, 1400 dollár.

Forrás: Android Central

Ezt figyelembe véve azonban a DxOMark szakemberei nem túl elégedettek a készülékbe épített kamerákkal. A tesztjeik szerint a Galaxy Z Flip csak 105-ös összpontszámot érdemelt, vagyis a 2018-ban kiadott Huawei P20 Pro, Apple iPhone XS Max vagy HTC U12+ szintjén mozog. Fotózásra egyébként 109, videózásra 96 pontot kapott a készülék.

Bár ezek annyira azért nem rossz pontszámok, a kritikusok azért nehezményezik – a magas vételár mellett –, mert elvileg a kamerahardver hasonló ahhoz, amit a Galaxy S10 és Galaxy Note 10 mobilokba építettek. Ez utóbbiak pedig nagyságrendekkel jobban teljesítenek fotózás és videózás terén. Azt azért eddig is lehetett tudni, hogy a Galaxy Z Flipet nem a mobilfotózás szerelmeseinek találták ki, ennél inkább az innovatív formát és dizájnt kell megfizetni.