A Game Pass része lesz a Microsoft játékstreamelője

microsoft xbox game pass videojáték
Xbox Game Pass
Vágólapra másolva!
Feláras extraként válhat majd elérhetővé az év végén.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt napokban már Európában is megkezdődött a Microsoft Project xCloud zárt körű tesztelése, az internetes játékstreamelő szolgáltatással például számítógépeken, mobilokon, tableteken, továbbá játékkonzolokon lehet majd Xbox One és Xbox 360 konzolokra készült videojátékokkal játszani. Ezek a Microsoft távoli szerverein futnak, a gamerek csak a képüket és a hangjukat kapják meg egy videofolyam formájában.

Xbox Game Pass Forrás: Microsoft

Az Xbox-üzletág vezetője a napokban csendben bejelentette, hogy a Project xCloud az idei év végén válhat általánosan elérhetővé, méghozzá a havidíjas Xbox Game Pass digitális játékbérlő részeként. Phil Spencer konkrétumokat egyelőre nem árult el a bevezetés technikai és anyagi részleteivel kapcsolatban, ezek jó eséllyel még kidolgozás alatt állnak, azonban most már legalább világos, hogy mikor és milyen formában lehet számítani az xCloud érkezésére.

A talán legérdekesebb kérdés, hogy az internetes játékstreamelési lehetőség vajon feláras extra lesz-e a Game Passzel rendelkezők számára. Erre szinte biztosan igen a válasz, hiszen számottevő költsége van a szolgáltatás nyújtásának, amelyet a Microsoft jó eséllyel nem tud belepasszírozni a Game Pass meglévő díjába.

Kapcsolódó érdekesség, hogy az Xbox Game Pass már tízmillió előfizetővel rendelkezik, amit gigantikus sikernek tart a Microsoft.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!