Már csak negyedévente frissülnek a Galaxy S8 mobilok

Vágólapra másolva!
Lassan végleg eljár az idő a 3 éves készülékek fölött, már Android 10-et sem kapnak.
Vágólapra másolva!

Sokan nehezményezik, hogy míg az Apple 4-5 évig is támogatja az iPhone készülékeit, addig az androidos gyártók még a csúcsmodellekre is maximum 2 évig szállítanak főrendszerfrissítést és maximum további egy évig biztonsági javításokat. Sajnos ez a trend nem változott még meg, ezt jelzi az is, hogy a Samsung Galaxy S8 és a Galaxy S8+ innentől kezdve már csak negyedéves biztonsági javításokat kapnak.

Forrás: phonedog

Ez azt jelenti, hogy nem csak új funkciók nem érkeznek többé az egykori csúcsmobilokra, hanem havi biztonsági frissítések sem. A 2017. áprilisában megjelent okostelefonok még Android 7-tel kezdték a pályájukat, majd frissültek Android 8-ra és 9-re. Android 10-et már nem kapnak.

Az egyébként nincs kizárva, hogy a Samsung egy kicsit tovább szállítja a biztonsági javításokat a készülékeire, ugyanis a 2016-os Galaxy S7-es modellek végül 2 + 2 év támogatást kaptak, az utolsó biztonsági javítás a múlt hónapban érkezett meg ezekre. Ha a Samsung a Galaxy S8 szériánál is így frissít, akkor ezek a modellek 2021-ig valamilyen formában mindenképp támogatottak maradnak.