Klasszikus laptopokon rajtol a Windows 10X

microsoft surface neo windows 10x tablet táblagép notebook laptop
Microsoft Surface Neo
Vágólapra másolva!
Pedig specifikusan két érintőkijelzős gépekre tervezték.
Vágólapra másolva!

A keringő pletykákat megerősítve a Microsoft közölte, hogy a tavaly bejelentett Windows 10X rendszere első körben klasszikus laptopokon fog elérhetővé válni a nagyközönség számára. Ez elég nehezen értelmezhető fejlemény, hiszen a tavaly leleplezett szoftver a megszokott Windows 10 egy különleges kiadása, amelyet dupla érintőkijelzős noteszgépekre szán a Microsoft.

Microsoft Surface Neo Forrás: Microsoft

A saját Surface Neójához hasonló gépek a klasszikus fizikai billentyűzet helyett egy második érintőkijelzőt kínálnak, éppen ezért is volt szükség arra, hogy különleges kiadás készüljön rájuk a Windows 10-ből. A rendszer megszokott változata nem használható kényelmesen és hatékonyan a billentyűzetet és touchpadot nélkülöző eszközökön.

Windows 10X Forrás: Microsoft

A Microsoft tájékoztatása szerint a dupla érintőkijelzős laptopok terve nem landolt a kukában, azonban részben a koronavírus-járvány miatt mind a saját, mind pedig a számítógépgyártók körülményei megváltoztak, így a Windows 10X inkább az egy kijelzős laptopokra jön elsőként.

Viszont nem világos, hogy ez mikor fog megtörténni, továbbá egyáltalán mi szükség van rá.

A tablet módjára is használható, érintőkijelzős laptopokon lehet ráció a Windows 10X használatában, de a klasszikus kialakítású notebookokon még negatívumnak is bizonyulhat a felülete.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!