Már 77 mobiltornyot gyújtottak fel a briteknél

adótorony
EMERYVILLE, CA - MARCH 06: A view of a cellular communication tower on March 6, 2014 in Emeryville, California. The U.S. Labor Department is asking mobile phone providers to increase safety training for crews who perform work on cell tower sites in the United States. According to the Occupational Safety and Health Administration (OSHA), more tower site workers died in 2013 than in the previous two years combined and four workers have died in the first weeks of 2014. Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Egy mérnököt pedig megkéseltek az 5G-s álhírek miatt.
Vágólapra másolva!

Április elején hallatlan bűncselekmény-sorozat kezdődött az Egyesült Királyságban, egyes összeesküvéselmélet-hívők elkezdtek mobiltornyokat felgyújtogatni, miután kapcsolatba hozták az 5G mobilhálózatokat a koronavírus-járvánnyal. Többféle népszerű elmélet is létezik: egyesek szerint az 5G okozza a járványt, mások szerint gyengíti az immunrendszer vírus elleni védekezőképességét, de olyat is hallottunk, hogy valamiféle háttérhatalom ezen keresztül küldi ki a vírust aktiváló jelet.

A kép csak illusztráció Forrás: AFP/Justin Sullivan

Ezek az elméletek természetesen alaptalanok, a koronavírus-járványnak és 5G mobilhálózatoknak az égvilágon semmi közük sincs egymáshoz. A Business Insider cikke szerint erről sajnos továbbra sem sikerült meggyőzni a releváns összeesküvés-elméletek egyes híveit, és ugyan az elmúlt hetekben erősen csökkenő tendenciát mutatott a támadások száma, azonban mostanra így is 77 mobiltornyot gyújtottak fel.

A tornyok többsége nem tartalmazott 5G-s hálózati berendezéseket.

Philip Jansen, a BT vezérigazgatója egy április 21-én adott interjúban azt állította, hogy addigra az összeesküvéselmélet-hívők olyan negyven a tornyoknál dolgozóra támadtak rá verbálisan vagy fizikálisan.

Néhány technikust megpróbáltak elgázolni a hívők, egy távközlési mérnököt pedig megkéseltek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!