Bukásszagú a Microsoft új táblagépe

microsoft surface go 2 tablet táblagép notebook laptop
Microsoft Surface Go 2
Vágólapra másolva!
Túlságosan drága a 10,5 hüvelykes Surface Go 2.
Vágólapra másolva!

A héten a Microsoft több új hardveres terméket is leleplezett, ezek közül a Surface Book 3 a legérdekesebb, cserébe az előre sejthetőnek megfelelően egy vagyonba kerül. Sokan inkább a Surface termékcsalád legolcsóbb tagjának az utódjára vártak, sajnos a billentyűzetes kiegészítővel laptop módjára is használható Surface Go 2 nem mondható túl jó ajánlatnak.

Microsoft Surface Go 2 Forrás: Microsoft

Az első és a második generációs Surface Go között alig van látható különbség, csak az tűnhet fel, hogy a 3:2 képarányú érintőkijelző körül mintha kisebbé vált volna a káva, bár a mai trendekhez képest így is elég vastag. Ez jó meglátás, az új termék kijelzője fél hüvelyk plusszal 10,5 hüvelykesre nőtt, és kis mértékben a felbontása is emelkedett, 1800×1200 helyett 1920×1280 képpontos.

Ezen túlmenően csak a processzor terén frissített a Microsoft, a Surface Go 2 már Intel Pentium Gold 4425Y vagy Intel Core m3-8100Y központi egységekkel kérhető; mindkettő kétmagos és hyper-threadinges, nem éppen sebességbajnokok. A memória konfigurációtól függően 4 GB vagy 8 GB, a háttértár pedig 64 GB eMMC vagy 128 GB SSD lehet.

Végül lesz 4G/LTE modemmel is szerelt változat a termékből, de csak a csúcskonfiguráció kérhető mobilnetes változatban.

Mindezekkel nem lenne semmi baj, csak épp a Surface Go 2 legolcsóbb konfigurációja 400 dollárba, a legdrágább mobilnetes kiadása pedig 730 dollárba kerül.

És ez még csak az alap táblagép, a billentyűzetes kiegészítő egy 100 dolláros extra.

A legolcsóbb modell a klaviatúrával együtt 500 dollárba, olyan nettó 161 ezer forintba kerül, hazai forgalmazás esetén bruttó 200 ezer forint feletti vételi árra kell számítani.

Ez nagyon sok pénz egy gyenge táblagépért, ráadásul 200 ezer forint környékén már válogatni lehet a különféle méretű és specifikációjú, kompetens és trendi laptopok között.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!