Rangos zsűri értékeli a „MagentaFilm" Fesztiválra beérkező alkotásokat.

Idén – a globális helyzethez igazodva - az online térben rendezik meg a Prof. Karl Bardosh, a mobilfilmgyártás úttörőjének nevéhez köthető MagentaFilm Magyar Mobilvideó Fesztivált, és a fesztivál keretében kiírt pályázat kiemelt témáját is ez a mindannyiunk életét befolyásoló szituáció adja: a koronavírus-helyzet egyéni szemszögből.

A fesztivál online megvalósításában Telekom mint főtámogató magától érthetődően komoly szerepet játszik, a magas szakmai színvonalról pedig a rangos zsűri gondoskodik.

A zsűri tagjai:
Zsűrielnök: Prof Karl Bardosh – rendező, egyetemi tanár, a New York Egyetem Film/TV Tanszékén a Telefonos Filmezés kurzus vezetője, az Amerikai Magyar Televízió igazgatója
Kalamár Tamás – producer - showrunner, Bátrak földje (RTL)
Kardos Sándor – Kossuth-dijas operatőr
dr. Kollarik Tamás – igazgató, Moholy-Nagy Művészeti Egyetem
dr. Muhi András - Oscar-jelölt filmproducer, CEO, FocusFox
dr. Szekfű András, PhD. - c. egyetemi tanár, filmtörténész, NFI Filmarchívum
dr. Takó Sándor - CEO, Film Hungary
Pentelényi László – igazgató, Francia Új Hullám Kiadó
A zsűri Telekom által delegált társelnöke: Kovács András Péter - marketingkommunikációs vezető

A részletes pályázati kiírás és információk a fesztivál állandóan frissülő Facebook oldalán olvashatók, továbbá itt tekinthetők meg a Telekom mobiltelefonos filmkészítésről szóló, ismeretterjesztő mentor live-jai is a következő ütemezésben:

Május 6. 15.30 - Karl Bardosh professzor rendező, egyetemi tanár
Május 8. 10.00 - Deák Kristóf Oscar-díjas rendező
Május 13. 10.00 - Regős Ábel rendező

Pályázni május 22-ig lehet max. 3 perces, mobillal rögzített videók formájában, a leadott pályamű műfaja nem kötött, az lehet dokumentumfilm, rövidjátékfilm, zene klip vagy animációs film. Az elkészült rövidfilmeket WeTransfer, vagy Google Drive linkekként várja a Fesztivál zsűrije a palyazat@magentafilmfeszt.com címen.

A versenyből automatikusan kizárásra kerülnek a pornográf, politikai és vallási témájú alkotások, az a szervezők kérik az alkotókat, hogy a szociális távolságtartás érdekében legalább 1.5-2 méter távolságra legyenek egymástól azok, akik a forgatáson részt vesznek, illetve tartsák szem előtt a további, hivatalosan közzétett szabályokat is.
A zsűri által kiválasztott 10 legjobb filmet bemutatják a New York-i Egyetem telefonfilmes seregszemléjén, valamint ezen filmek nevezésre kerülnek a GlobalShortfilmAwards mobilfilm kategóriájában.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!