Bizarr mobilt készíthet az LG

lg wing
A Wing koncepciójának szemléltetésére készített kép
Vágólapra másolva!
Derékszögben elforgatható lehet a fő érintőkijelzője.
Vágólapra másolva!

A trendi Velvettel épp nagy mobilpiaci visszatérést megkísérlő LG a nem túlságosan távoli jövőben egy abszolút különleges okostelefonnal állhat elő. A pletykák szerint Wing kódnévű készülék dupla érintőkijelzőt kínálhat, azonban a konkurenciától eltérően az LG nem hajlított kijelzőt kíván használni, hanem elforgathatóvá tenné 90 fokban a normál érintőkijelzőt, mire előbukkanna alóla az 1:1 képarányú, másodlagos érintőkijelző.

A Wing koncepciójának szemléltetésére készített kép Forrás: ETNews

A fenti illusztrációs képről jól megérthető a Wing koncepciója. A források szerint ezzel a formatervvel mindkét kijelzőn látható lehet egy-egy alkalmazás kezelőfelülete, vagy a nagy kijelzőn futó app leküldhetné egyes részeit a kisméretű kijelzőre.

Szétnyitott állapotban például az alsó kijelzőre kerülhetne a chatapp billentyűzete, a képszerkesztő program leküldhetné rá a kezelőszerveit, vagy épp a YouTube-videók nézése közben böngészhetőek lehetnének a kommentek.

Állítólagos specifikációkkal egyelőre alig tudunk szolgálni, a források szerint a Wing fő érintőkijelzője 6,8 hüvelykes, az elsődleges kamerája 64 MP-es, a rendszerlapkája pedig egy Qualcomm Snapdragon 7 családba tartozó modell lehet.

Ha minden jól megy, akkor a különleges mobil talán még az idei év második felében bemutatkozhat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!