Nagy fülkezelési újítást kap a Chrome

google chrome
Csoportokra szervezhetőek lesznek a Google Chrome fülei
Vágólapra másolva!
Csoportokba rendezhetőek lesznek a megnyitott weblapok.
Vágólapra másolva!

Rengeteg pletyka után úgy tűnik, hogy a belátható jövőben végre megérkezik egy jelentős fülkezeléssel kapcsolatos újítás a Google Chrome számítógépes változatába. A fülek csoportosítása a rengeteg megnyitott weblappal rendelkezők életét könnyítheti meg: az azonos csoportba helyezett fülek egymás mellett jelennek majd meg, színkódok segítségével pedig egyszerű vizuálisan megkülönböztetni egymástól a csoportokat.

Csoportokra szervezhetőek lesznek a Google Chrome fülei Forrás: Origo

A fülcsoportok létrehozásához csak rá kell kattintani egy fülre a jobb egérgombbal, majd ott a csoport létrehozása opciót kell választani. Ezután a csoportnak szöveges név adható, és kiválasztható a csoporthoz tartozó fülek színe.

A csoporthoz fogd és vidd módszeres húzással lehet további megnyitott füleket hozzáadni. Tömeges jellegű műveletek is végrehajtóak a csoportokon, két kattintással megszüntethető a csoportosítás, bezárható a csoport összes tagja, vagy éppen egy új böngészőablakba küldhető át a csoport.

A fülcsoportosítás jelenleg tesztelhető változatának egyetlen nagy hiányossága, hogy nem lehet automatikusan összecsukatni a csoportokat, így a fülek szokás szerint sok helyet foglalnak a fülsorban.

A fülcsoportosítás már tesztelhető a Chrome bétájában, egyelőre nem világos, hogy a böngésző következő stabil verziójában bekapcsolják-e a fejlesztők. Aki kipróbálná a bétában, de nem találná a lehetőséget, az a chrome://flags/#tab-groups linket a címsorban betöltve manuálisan aktiválhatja a funkciót.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!