Kártyahelyre rögzíthető az Asetek folyadékhűtője

asetek rad card vízhűtés folyadékhűtés
Asetek Rad Card
Vágólapra másolva!
Kis házakban is megoldható vele a videokártyák vízhűtése.
Vágólapra másolva!

A hűtési rendszerek tervezésére szakosodott Asetek új típusú hűtővel rukkolt elő, amellyel kis méretű számítógépházakban is megoldható a csúcskategóriás videokártyák folyadékhűtése. A Rad Card különlegessége, hogy a radiátoros és ventilátoros részét nem a ház egyik szellőztetésre kitalált nyílásához kell rögzíteni, hanem a bővítőkártyák fogadására kitalált helyre megy, a videokártyákhoz hasonlóan két helyet foglal.

Asetek Rad Card Forrás: Asetek

Az Asetek szerint a Rad Card hűtéssel ellátott NVIDIA GeForce RTX 2080 Super videokártya az Alienware Aurora R11 számítógépben a referencia léghűtéshez képest, teljes terhelés alatt 20 százalékkal csökkentette a GPU hőfokát és 69%-kal redukálta a zajterhelést.

Asetek Rad Card Forrás: Asetek

A vállalat nevével a fogyasztók jókora része valószínűleg még nem találkozott, pedig többek közt a Fractal Design, az NZXT és a Thermaltake hűtőit is többé-kevésbé az Asetek tervezi. A tájékoztatása szerint a Rad Cardot közvetlenül csak céges ügyfeleknek értékesíti, ám jó eséllyel idővel megjelenik majd a csináld magad piacon is.

Érzésünk szerint lesznek gyárilag ezzel előszerelt videokártyák, és utólag telepíthető hűtők formájában is piacra dobhatják egyes partnerei.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!