131 milliárdot adott az animgifes oldalért a Facebook

mobilozás telefonozás sms chat taxi
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
A jövőben az Instagramhoz tartozik majd a Giphy.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hónapok bizonytalanságai nem tettek jót az akvizíciós üzleteknek, azonban a Facebook a csendet megtörve bejelentette a Giphy felvásárlását. Ezt a hivatalos közleményében nem tárgyalta, azonban az Axios forrásai szerint Zuckerberg vállalata 400 millió dollárt, azaz bő 131 milliárd forintot adott a világ egyik legnagyobb és legismertebb animgifes portáljáért.

A kép csak illusztráció Forrás: Andrea Piacquadio / Pexels

Akinek nem csengene ismerősen a Giphy neve, a portálon animált gifek készíthetőek, oszthatóak meg, böngészhetőek. A Facebook már évek óta a partnere, a forgalmának fele a Facebook, a Messenger, az Instagram és a WhatsApp szolgáltatásokból érkezik.

Aki bejegyzések írása, csevegés vagy hozzászólás közben küldött már animgifet ezekben, az a Giphy-t használta.

A Facebook szerint a Giphy technikailag az Instagram csapatába fog integrálódni. A felvásárlás ellenére egyelőre biztosan nem fog a jelenlegi formájában megszűnni az animgifes portál, és a Facebookon kívüli partnerei is változatlanul használhatják majd az appjaikban és webes szolgáltatásaikban.

Többek közt a Twitter, a Pinterest, a Slack és a Reddit is igénybe veszi a Giphy programozási felületeit, hogy lehetővé tegyék a felhasználóiknak az animált gifek küldözgetését.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!