Soha nem adott még el ilyen kevés okostelefont a Sony

Vágólapra másolva!
Az első negyedévben mindössze 400 000 készüléket tudott leszállítani a Sony.
Vágólapra másolva!

A Sony nemrég adta ki a január és március közötti negyedévre vonatkozó üzleti jelentését, és a cég most sem remekelt a mobilpiacon. Ami azt illeti, ez idő alatt mindössze 400 000 okostelefont tudtak leszállítani, ami gyakorlatilag negatív rekord. Az első negyedéves eladások tavalyhoz képest 64 százalékkal csökkentek, és növekedésre utoljára 2017. második negyedévében volt példa az Xperia mobilok eladásainál.

Forrás: camerajabber

A 2019-es pénzügyi évében a Sony csak 3,2 millió okostelefont tudott eladni, pedig a 2018-as 6,5 millió sem volt túl sok. Az utóbbi három évben meredek lejtőn csúszik lefelé a Sony mobilos részlege, amely nagy feladat előtt áll, ha népszerűvé szeretne ismét válni.

Szerencsére a gyártó nem akar kivonulni a piacról, sőt, az Xperia 1 II és az Xperia 10 II hamarosan megérkeznek a boltokba. A mobilos részleg működését igyekeznek hatékonyabbá tenni, a csúcsmobil kamerarendszerén pedig már az Alpha divízió is dolgozik. Vagyis a Sonynak van esélye ismét feltörni, kis szerencsével, jó árazással és ár-érték aránnyal ismét magára találhat a gyártó.