Szól az élőzőknek a zenei jogsértésről az Instagram

fotózás turizmus mobilozás
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Kapnak egy esélyt a háttérzenétől való megszabadulásra.
Vágólapra másolva!

A Facebook és az Instagram már jó ideje próbálnak megoldást találni az élő közvetítéseket indítók nem szándékos zenei jogsértéseinek problémájára, és bár a nagy zenekiadókkal sikerült egyezséget kötniük a helyzet enyhítése érdekében, ám még így is kellemetlen helyzetbe kerülhetnek a felhasználók.

A kép csak illusztráció Forrás: mentatdgt / Pexels

A klasszikus videók esetében mindig a feltöltőjük dolga meggyőződni arról, hogy azok nem tartalmaznak engedély nélkül használt zenéket, ám ha valaki például rendezvényről vagy vagy munkahelyről jelentkezik be élőben, akkor sok esetben nem tud mit kezdeni a háttérből beszűrődő dalokkal.

Szól majd az élőben közvetítőknek a jogilag problémás háttérzenékről az Instagram Forrás: Instagram

Az Instagram egyelőre nem talált tökéletes megoldást erre az alapvető problémára, azonban mostantól kezdve egy feltűnő figyelmeztetést jelenít majd meg az élő közvetítést tartók számára, amennyiben jogilag problémás háttérzenéket detektál. Ezután a házigazdáknak lesz némi idejük arra, hogy lekapcsolják a zenét vagy kikerüljenek a hatósugarából, mielőtt az Instagram leállítaná az élő közvetítésüket és törölné az archivált másolatát.

A témához kapcsolódik, hogy aki a Facebookon vagy Instagramon megosztani kívánt videójához keres ingyenes háttérzenét, annak a Facebook hanggyűjteményt érdemes igénybe vennie.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!