Leleplezné a csalókat a Messenger

facebook messenger
Figyelmeztetni próbál majd a csalókra a Messenger
Vágólapra másolva!
A fiatalkorúakat részben a pedofiloktól is védené.
Vágólapra másolva!

Újabb részben gépi tanulást használó fejlesztések jönnek a Facebook Messengerbe. A csevegő hamarosan figyelmeztetéseket jelenít majd meg a felhasználóknak, amennyiben egy olyan potenciálisan csalónak tűnő személy próbálja felvenni velük a kapcsolatot, aki nincs az ismerőseik között. Emellett a fiatalkorúak minden esetben figyelmeztetést kapnak, amennyiben egy ismeretlen felnőtt kezd üzenetek írogatni nekik.

Figyelmeztetni próbál majd a csalókra a Messenger Forrás: Facebook

Ezekhez a funkciókhoz persze nincs szükség gépi tanulásra, a technikát a Facebook a másokat megszemélyesíteni próbáló csalók kiszűrésére veti be. Például arra kell gondolni, mikor valaki kamu profilt hoz létre egy ismerős vagy közismert személy nevében, és úgy próbálja meg valamilyen módon megtéveszteni a facebookozókat. Ilyenkor a Facebook megjeleníti az értesítésben annak a személynek a profilját is, akinek a nevében a potenciális csaló írogat.

A másokat megszemélyesíteni próbálókról is lerántaná a leplet Forrás: Facebook

Persze előfordulhat olyan, hogy egy ismerős elveszítette a hozzáférését az eredeti facebookos fiókjához, mire újat hozott létre, de ezt jobb megerősíteni a csevegésbe bonyolódás előtt.

A Messenger új biztonsági funkciója nem csak értesítést jelenít meg a potenciális csalások kapcsán, de azonnal lehetőséget is ad a gyanús személyek blokkolására.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!