Támogatja a Windows Hellót a Chrome

windows hello arcfelismerés biometrikus azonosítás
Windows Hello
Vágólapra másolva!
Egyes gépeken gyorsabban kitöltethetőek a kártyaadatok.
Vágólapra másolva!

Emberemlékezet óta képes menteni a bankkártyákat a Chrome, a funkciót igénybe vevők ki tudják töltetni a webshopok és szolgáltatók fizetési felületein a kártyaadataikat, így nem kell mindig manuálisan beírniuk a kódokat és egyéb információkat. A jelszókitöltéssel ellentétben ez nem teljesen automatikusan működik, a felhasználóknak be kell írniuk a CVC-kódjukat, mielőtt a böngésző beküldené a weblapok mezőibe az adatokat.

Kiváltható a CVC beírogatása a Windows Hellóval Forrás: Bleeping Computer

Most kiderült, hogy a napokban kiadott Google Chrome 83-tól kezdve ez a hitelesítési lépés Windows 10-en már kivitelezhető a Windows Hellóval is.

A funkció bekapcsolása után a CVC beütése helyett

arcfelismeréssel vagy ujjlenyomat-olvasással is megoldható a fizetési adatok feloldása.

A biometrikus hitelesítési módszerek mellett a Windows Hello PIN-es azonosítása is igénybe vehető, bár ennek nincs értelme; gyorsabb és hatékonyabb a megszokott CVC-beütésnél maradni az arcfelismerésre és ujjlenyomat-olvasásra nem képes számítógépeken.

A Chrome 83 számos többi újításához hasonlóan a Windows Hello támogatását is hullámokban aktiválja a Google, így eltarthat egy darabig, mire minden Windows 10-et használónál megjelenik a Beállítások → Automatikus kitöltés → Fizetési módok menüben.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!