Új tévét és komoly háztartásigép-választékot mutatott be egy kínai cég

Honor, termékek, háztartás, tévé, laptop, tablet
A Honor rengeteg új terméket mutatja be, ami azt jelzi, hogy a cég változtatott expanziós stratégiáján
Vágólapra másolva!
A Honort csupán 2013-ban alapították a Huawei leányvállalataként, de az elmúlt hét év alatt a konszern önjáróvá vált, és álomszerű karriert futott be a technológiai iparágban. A már jól bevált receptet követve először olcsóbb mobilokkal léptek színre, aztán jöttek a drágább, nagyobb tudású telefonok, illetve tabletek, és fél évtized után eljutottak arra a szintre, hogy más szektorok irányába is elkezdtek terjeszkedni, komoly veszélyt jelentve a tradicionális iparági szereplőkre.
Vágólapra másolva!

A Honor tavaly bemutatta az első televízióját, ám a jelek szerint ez csak az út kezdete volt: 2020 tavaszának végén egy igazi bombát robbantott a válságra a jelek szerint fittyet hányó, hazánkban is komoly pozíciókat kiépítő, intenzív terjeszkedést folytató kínai holding. Egy nagyszabású, kizárólag online közvetített rendezvényen több igen érdekes újdonságot mutatott be a vállalat, amelyek jól jelzik, hogy milyen stratégiát is követnek, és mire számíthatunk tőlük.

Jönnek a háztartási gépek

Az egyik legnagyobb meglepetést az keltette, hogy a Honor a jelek szerint aktívan belép a kis háztartási gépek szegmensébe. Egy új család, a Honor Choice részeként több terméket is bemutattak ugyanis. Ezek között akadnak olyanok,

melyek külsejükben az igen népszerű és rendkívül menőnek számító brit Dyson modelleket idézik.

A nagy teljesítményű, vezeték nélküli porszívó erre egy tökéletes példa, elég csak ránézni. Ellátták antibakteriális funkciókkal, és ráadásul szét is szedhető, így akár kézi porszívóként is használható. Csakhogy amíg egy Dyson porszívó "fapados modelljei" százezer forinttól indulnak, addig ezt 60 000 forintnak megfelelő kínai jüanos áron küldik a boltokba. Valószínűleg ha egyszer eljut hozzánk, ennél drágább lesz, de az világosan látszik, hogy mit akar a Honor.

A Honor rengeteg új terméket mutat be, ami azt jelzi, hogy a cég változtatott expanziós stratégiáján Forrás: Origo

De említhetnénk a cég új hűtő-fűtő toronyventilátorát is, amely külsejében szintén hajaz a Dyson eszközeire. Ez a masina légfrissítő, légtisztító és fertőtlenítő funkcióval is rendelkezik, és árával szintén a "példaképek" alatt marad. Emellett a cég színre lépett egy párásítóval, egy igen olcsó elektromos fogkefével, egy okos, távolról is vezérelhető vízforralóval, valamint egy smart asztali lámpával is. Az világosan látszik, hogy a cég egy komplett intelligens ökoszisztémát alakít ki, nagyjából úgy, ahogy azt a Xiaomi teszi már néhány éve.

Új tévé

Várható volt, hogy a tavalyi debütálás után idén jönnek az új Honor tévék, úgyhogy különösebb meglepetést nem okozott a Honor Vision X1 felbukkanása. A 65, 55 és 50 inches változatban elérhető termék 4K felbontású, és támogatja a nagy dinamikatartományú tartalmak megjelenítését. Felszerelték egy saját processzorral, amely felel a képfeldolgozásért, illetve a kapcsolódó szolgáltatásokért, és a saját fejlesztésű Hongmeng OS 1.0 okostévé rendszerrel látták el. Tehát sok nagy cégtől eltérően a komponensek jó része házon belül készül, ami azt jelzi, hogy komolyak a szándékai a vállalatnak a tévés szegmensben is.

Új televízió a láthatáron: Ez a Honor Vision X1. Forrás: Origo

Az átlagosnál combosabb, 40 wattos beépített hangrendszerrel megtámogatott televíziónál is igencsak odafigyeltek a versenyképes árazásra. A 65 inches változat ugyanis 150 000 forintnak megfelelő jüanért vásárolható meg hazai pályán, Kínában, ami még ott is rém olcsónak számít.

IT eszközök

A Honor a közelmúltban színre lépett hordozható számítógépeivel, és most kiderült, hogy tovább erősíti ezt a vonalat. A Honor MagicBook Pro az ultrabookok, azaz a könnyű és vékony laptopok közé tartozik, aminél nagy hangsúlyt fektettek a mobilitásra. De emellett itt a teljesítményre is komolyan ráfeküdtek a mérnökök, hiszen a legújabb, 10. generációs Intel i7 processzorral látták el, került bele egy dedikált NVIDIA MX350 videókártya és 16 GB RAM is. Ez pedig azt jelenti, hogy akár játékra, és erőforrásigényes alkalmazások futtatására is alkalmas lehet. Kicsit szokatlan méretű, 16,1 inches, Full HD felbontású kijelzőt kapott, aminél a kávák vastagsága mindössze 4,5 milliméter. Ennek köszönhetően pedig a kijelző-készülékház arány eléri a 90 százalékos értéket, ami igen jónak számít. A MagicBook Pro-val a cég tehát belép a felső kategóriás notebookok szegmensébe is, ami még élesebbé teszi a versenyt ebben a szektorban is.

Lapos, vékony, elegáns, de a teljesítménye megfelelő. Forrás: Origo

Meg kell még említeni a Honor Router 3 nevű hálózati útválasztót, ami már támogatja a legújabb, legmodernebb WiFi 6 szabványt. Az alkalmazott WiFi 6+ chipset, a kétmagos dedikált processzor és az OFDMA technológia támogatása miatt a termék kifejezetten gyorsnak számít, aminél a válaszidő is alacsonyabb a megszokottnál, tehát egy abszolút felső kategóriás routerről van szó.

Mobil eszközök

Meglepő lett volna, hogy ha a Honor nem villant valami mobilos újdonságot, még akkor is, ha most nem erre a vonalra fókuszált a vállalat. A ViewPad 6 személyében egy új tabletet is bemutattak, amely 10,4 inches 2K felbontású FullView képernyőt kapott. A kijelző osztott képernyős módban is használható, és támogatja a cég speciális tollát, aminek hála a korábbiaknál sokoldalúbbá teszi a használatát. Házon belül készülő, 8 magos Kirin 985 processzorral, 6 GB RAM-mal látták el, és persze a dedikált grafikus chip sem hiányzik belőle, ami korrekt, de azért nem nyújt kiemelkedő teljesítményt.

A Honor ViewPad 6 személyében egy új, WiFi 6 támogatású tablet is érkezik. Forrás: Origo

Ide tartozik az új, Honor TWS Earbuds X1 nevű szeparált, azaz vezeték nélküli fejhallgató, ami Bluetooth támogatású eszközök, azaz tehát jellemzően telefonok és táblagépek hasznos kiegészítője lehet. Két mikrofonnal látták el, aminek révén aktív zajszűrésre is képes, valamint az is megoldott, hogy a külső zajokat, hangokat eljuttassák a felhasználó fülébe, így az nem izolálja magát totálisan a külvilágtól.

Konklúzió?

A Honor új termékei világosan jelzik, hogy a cég a korábbi évek expanziós stratégiáját gyakorlatilag teljesen átírta. Már nemcsak a mobilokra fókuszálnak, de az igazán sokkoló az, hogy egyszerre nyitnak ennyi, egymástól gyökeresen eltérőnek tűnő terület irányába. Ráadásul olyankor, amikor azt sem tudjuk, hogy lesz-e durva gazdasági világválság, meddig fog tartani, és mikor sikerül megfékezni teljesen a vírus tombolását. Egyelőre még nincs ember, aki megmondaná, hogy helyes útra lépett-e a kínai vállalat, vagy zsákutcába tartanak. A termékek mindenesetre okot adhatnak a bizakodásra, azok az előzetes információk alapján magas szintet képviselnek, és az árpolitika is rendben van, viszont itt vannak olyan külső körülmények, amelyek alaposan megkavarhatják a dolgokat. És az is csak később derül ki, hogy valóban sikerült-e utolérniük vagy megelőzniük a minőségben versenytársaikat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!