Csalt a szimulátoros bajnokságon a Formula E-versenyző

Formula E, Daniel Abt, Peking
Vágólapra másolva!
Egy e-sportoló dublőr versenyzett az audis helyett.
Vágólapra másolva!

A klasszikus sportok egyetlen ágát sem kímélte a koronavírus-járvány, azonban a motorsportok gyorsan átváltottak a szimulátoros versengésre, hogy addig is szórakoztassák a közönségüket. Egyes esetekben csak profi autóversenyzők vesznek részt a futamokban, máskor viszont e-sportolók és ügyes hobbisták is hivatalosak, akik gyakran csúnyán elverik a profi pilótákat. Ezt szerencsére kevesen veszik a szívükre közülük, tipikusan bulihangulatúak a virtuális versenyek.

Daniel Abt, Formula E (Peking, 2014) Forrás: AFP/Goh Chai Hin

Ettől függetlenül az audis Daniel Abt vasárnap túllőtt a célon, a Formula E hivatalos Race at Home Challenge bajnokságán tipikusan 15. helyeket hozó pilóta viccből a 18 éves Lorenz Hoerzing szimulátoros versenyzőt ültette be maga helyett a virtuális pilótafülkébe, a dublőrje a hatodik helyet szerezte meg a versenyen. A 27 éves versenyző remek teljesítménye feltűnést keltett, és némi vizsgálódás után fény derült a csalásra.

Cserébe Abtot kizárták a virtuális versenysorozatból, és az UNICEF-nek fizetendő adomány formájában 10 ezer eurós büntetésre ítélték. A versenyző elnézést kért a botrányért a versenyzőktől, a szervezőktől, a csapatától és a rajongóktól, állítása szerint nem vette elég komolyan a versenysorozatot, de nem rosszindulatúan cselekedett.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!