Már a Spotify Premiumot is warezolják

spotify
Spotify
Vágólapra másolva!
Próbálja eltüntetni a Google találataiból a tört appjait.
Vágólapra másolva!

Folyamatosan változik a világ, a kezdeti időkben igencsak tisztázatlan jogi körülmények mellett működött, ráadásul magát a zenekalózkodás elleni csodafegyvernek reklámozott Spotify az elmúlt napokban elkezdett lecsapni az olyan appokra, amelyek lehetővé teszik a Premium előfizetésének ingyenes használatát.

Spotify Forrás: John Tekeridis / Pexels

Ezt a trükköt az androidos és számítógépes appjainak feltörésével érték el a crackerek: léteznek belőlük olyan illegális verziók, amelyek teljes értékű funkcionalitást nyújtanak teljesen ingyen, azaz felhasználók jó minőségben hallgathatnak velük zenéket, és mobilokon a véletlenszerű lejátszási módot sem kell elviselniük.

A TorrentFreak beszámolója alapján a vállalat egyelőre csak a Google-nek küldözget DMCA-panaszleveleket, hogy törölje a tört appjainak letöltési linkjeit a keresési találataiból; a kérések javának eddig eleget is tett a keresőcég.

Az alkalmazások warez verzióit igénybe vevőknek érdemes tudniuk, hogy más tört programokhoz hasonlóan időnként ezeket is rosszindulatú kódokkal turbózzák fel, így a szerzői jogsértés elkövetése lehet a használatukból származó legkisebb gyakorlati probléma.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!