Beszéddel lehetne fizetni az Asszisztensben

2020.05.26. 16:05

Biztonságosabbá tenné az okoshangszórós vásárlásokat a Google.

Észak-Amerikában lassan már megszokottak a folyamatosan hallgatózó okoshangszórók a háztartásokban, ezek információk kérése és okosotthonos kütyük vezérlése mellett vásárlások végrehajtására is képesek. A piacvezető Amazon Alexához felzárkózni próbáló Google Asszisztens fejlesztői most egy új funkció tesztelésébe kezdtek, amellyel biztonságosabbá tehető az eszközökről történő pénzköltés.

Google Home Max okoshangszóróForrás: Google

Az ötlet nagyon egyszerű, az okoshangszórók tulajdonosai a jövőben a hangjukkal hagyhatnák jóvá a tranzakciókat. A termékek esetében ez nem pusztán a legkényelmesebb, de általánosságban véve a kézenfekvő megoldás a fizetések leokézására, a segítségével mondjuk a gyerekek nem képesek a szülők tudta nélkül holmikat rendelni, vagy éppen mikrotranzakciókat kezdeményezni a mobiljátékokban.

A Google persze felhívja a Voice Match tesztelésébe becsatlakozott személyek figyelmét arra, hogy nem bolondbiztos a hangfelismerés, tévedhet és átverhető.

Éppen ezért is amennyiben a jövőben általánosan elérhetővé válik, akkor csak egy opcionálisan aktiválható funkció lesz az Asszisztensben, a Google gyárilag nem tervezi bekapcsolni.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!