MediaTek chipekre vált a Honor

Vágólapra másolva!
A Honor azt tervezi, hogy a jövőbeli okostelefonjaiban 5G-s MediaTek lapkákat használ majd.
Vágólapra másolva!

A Honor Kínában már bemutatta a legújabb, középkategóriás mobilját, az X10 5G-t. A cég elnöke, Zhao Ming pedig ezután tett egy érdekes kijelentést. Állítása szerint a Huawei leányvállalata a jövőben megerősíti a kapcsolatát a MediaTekkel, és a Honor okostelefonokba a jövőben 5G-s MediaTek lapkákat építenek.

Forrás: mediatek

A szakértők szerint minderre azért lehet szükség, mert az amerikai korlátozások újabb lépcsőjeként a Huawei még szigorúbb feltételek mellett működhet tovább a következő egy évben, és más a jelenlegi rendszerchipekhez sem igazán férhet majd hozzá. A Huawei és a Honor úgy találhat gyógyírt erre a problémára, hogy a TSMC-nél leadott korábbi megrendelések kifutása után a tajvani MediaTekhez fordul.

A Dimensity lapkák olcsóak, 5G-sek és kellően erősek, persze nem biztos, hogy annyira, mint a Huawei saját fejlesztésű Kirin lapkái. Egyelőre senki sem tudja, hogy milyen irányba mozdul majd a Huawei és a Honor, mikor enyhíthet Amerika, de a kínai tervekben a jelek szerint a MediaTek is szóhoz juthat.