A Samsung is elhozza az 5G-t a középkategóriába

samsung exynos 880 5g rendszerlapka system-on-chip soc
Samsung Exynos 880
Vágólapra másolva!
Kínai gyártó mobiljában debütál az Exynos 880 lapkája.
Vágólapra másolva!

Nem ül a babérjain a Samsung rendszerlapkás részlege, a Qualcomm és a MediaTek után a leánycég is bejelentette az első 5G modemmel szerelt, középkategóriás mobilokba szánt chipjét. Az Exynos 880 a június elején piacra kerülő Vivo Y70s telefonban kerül elsőként piacra, de a belátható jövőben persze érkeznek majd a terméket használó Galaxy készülékek is.

Samsung Exynos 880 Forrás: Samsung

Az Exynos 880 sajnos csak félig támogatja az ötödik generációs hálózatokat, a 6 GHz alatti frekvenciákon képes üzemelni, ezeken papíron 2,55 Gbps letöltési és 1,28 Gbps feltöltési sebességre képes. Ez nem jelentős probléma, hiszen egyrészt a világ legtöbb táján csak hírből hallottak az 5G-ről, másrészt pedig a szolgáltatók a kérdéses frekvenciákat erőltetik a technológia elérhetővé tételének első körében, ezeknek a legnagyobb a hatótávolságuk

Az új rendszerlapka 8 nm-es FinFET gyártástechnológiával készül, a nyolcmagos processzorában két gyors Cortex-A77 mag, továbbá hat energiatakarékosabb Cortex-A55 dolgozik. A Mali-G76 MP5 videovezérlője legfeljebb 2520×1080 pixeles érintőkijelzőket támogat, a képfeldolgozó rendszere pedig legfeljebb egy 64 MP-es, vagy szimultán két 20 MP-es kamerát tud kezelni.

A videókat készítőknek jó hír lehet, hogy ugyan csak 30 képkockás sebességgel, de támogatott a 4K felbontású mozgóképek rögzítése is.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!