Netes keresési találatokat kaphat a YouTube

mobilozás telefonozás sms chat taxi
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Az androidos mobilappjában tűnt fel a kísérleti funkció.
Vágólapra másolva!

Egy redditező beszámolója alapján váratlan kísérletbe kezdett a YouTube, a keresések indításakor a jövőben webes keresési találatok is megjelenhetnek a videomegosztón. Ennek keretében a megszokott videós találatok közé beékelődik egy „Találatok a webről" nevű kártya, benne a Google által az elsőnek kiválasztott keresési találattal. A kártya alján lévő gombra koppintva betölthető a böngészőben a többi keresési találat is.

A kép csak illusztráció Forrás: Andrea Piacquadio / Pexels

A funkció elsőre kéretlennek tűnhet, ám egyes keresések esetében jó szolgálatot tehet: az emberileg felfoghatatlan mennyiségű videója ellenére a YouTube nem minden témában tud releváns találatot adni, vagy nem képes eldönteni azt, hogy a kismillió potenciális találat közül melyik tekinthető relevánsnak az adott néző számára.

Webes keresési találatok ékelődhetnek a YouTube találati oldalaiba Forrás: TheMrIggs / Reddit

A webes találatokkal ez a probléma megoldható lehet: egyrészt a felhasználók könnyebben megtalálhatják a számukra releváns információkat, másrészt pedig az írott cikkekben gyakran YouTube-videók is vannak.

Emiatt némi kerülőt követően a felhasználók újból a videomegosztó appjában találhatják magukat.

Egyelőre nem világos, hogy a funkció mikor válhat széles körben elérhetővé, már ha egyáltalán bevezetik; egyelőre csak szűk körű, nyilvános tesztelés alatt áll.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!