Olcsó és trendi a Redmi első monitora

redmi display 1a monitor
Redmi Display 1A
Vágólapra másolva!
Az abszolút belépőkategóriába érkezik a Display A1.
Vágólapra másolva!

Bemutatta az első számítógépes monitorát Kínában a Xiaomi legismertebb leánya, a belépőkategóriás termékért 599 jüant, durván nettó 27 ezer forintot kér a vállalat. Ebből sejthetően nem kell túl sokra számítani a Redmi Display 1A-tól, azonban általános célokra teljesen megfelelhet, ráadásul a vékonyka káváinak köszönhetően kifejezetten trendi és modern kinézetű.

Redmi Display 1A Forrás: Redmi

A monitorba 23,8 hüvelykes és 1920×1080 pixeles IPS panel került. A 178 fokos betekintési szögeket biztosító kijelző 250 cd/m² fényerőre, 60 Hz képfrissítési sebességre, 6 ms GtG válaszidőre, és 1000:1 statikus kontrasztarányra képes. A hátlapján a bekapcsológomb és a hálózati adapter dugasza mellett csupán két csatlakozó található, egy analóg D-SUB és egy digitális HDMI.

Redmi Display 1A Forrás: Redmi

A monitor egyetlen kellemetlen sajátossága, hogy nem rendelkezik beépített hangszórókkal és/vagy audio Jack hangkimenettel, így nem lehet játékkonzolhoz vagy beltéri egységhez tévé módjára használni; semmilyen módot sem kínál a HDMI kábelen keresztül érkező hang megszólaltatására.

Egyelőre nem világos, hogy Európában kapható lesz-e a Redmi monitora, de éppen rendkívül hasonló megoldásokat, sőt: hangügyileg jobbakat más cégek is forgalmaznak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!