Már valódi biciklivel is lehet tekerni a GTA V-ben

gt bike v gta 5 grand theft auto v bicikli kerékpár videojáték
A GT Bike V mod lehetővé teszi, hogy a játékosok valódi biciklivel tekerjenek a GTA V-ben
Vágólapra másolva!
Egy kerékpáros edzőgörgő kell a mutatványhoz.
Vágólapra másolva!

A videojátékozás mostantól jót tehet a fizikai egészségnek, köszönhetően a Grand Theft Auto V számítógépes változatához nemrég elérhetővé vált modnak. A GT Bike V nevű alkotással a játékosok a valódi biciklijükkel képesek tekerni a játéknak helyet adó Los Santos városában, a gigantikus játéktér felfedezése közben pedig alaposan kiedzhetik magukat.

A GT Bike V mod lehetővé teszi, hogy a játékosok valódi biciklivel tekerjenek a GTA V-ben Forrás: Makinolo / GTA5-Mods

A trükkhöz szükség van egy normál kerékpárok szobabiciklivé alakítására használható, szenzorokkal felszerelt edzőgörgőre, elméletileg az összes ANT+ protokollon keresztül adatokat továbbító megoldás megfelel a célra.

A mod visszafelé is küld adatokat, így például a játékbeli terep meredeksége befolyásolhatja, hogy mennyire nehéz tekerni. Az edzések során FIT-fájlokat is létrehoz a mod, ezek betölthetőek a megszokott tréningappokba.

A bicikliző gamerek automatikus és manuális kormányzást is beállíthatnak, az előbbi esetében elég csak taposniuk a pedálokat, előre beállított és véletlenszerű útvonalakon is haladhatnak. A manuális kormányzás során teljes szabadságot élveznek, de macerás lehet tekerés közben a billentyűzet nyílgombjaival vagy egy gamepaddel irányítaniuk a haladási irányt.

A GT Bike V csak egyjátékos sztorimódban működik, nincs lehetőség virtuális biciklitúrákat szervezni vele az ismerősökkel.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!